fbpx

Gabriella Kinde

Konstnär


Om mig

Jag hadde tur. Jag föddes inn i en kreativt tänkande familj som värdsatte konst, filosofi och innre förmedling genom olika uttryck. Jag hadde tur och det var utmanande.
Att følja en röd tråd i diskutionerna, där alla var äldre än jag, var inte alltid det enklaste, men det lärde mig kraften av att kunna fokusera, förenkla och rendyrka det jag önskade att förmedla. Vi var 5 barn. Alla lärde jag något av: att det är viktigt att välja fullt och helt, inte styckvis och delt, trygghetskänslan av godnatt visor, att man möts på olika sätt beroende på hur man ser ut, den rika nyfikenheten som ligger i fokus och hur man filar naglar. Min far var konstmålare, min mormor började måla på sina gamla dagar och alla var musikaliska – på något sätt. Tryggheten i familjen var min mor. Hon kunde allt. Skulle något skruvas på eller ordnas upp i så tog hon hand om det. Behövde någon ett sanningens ord eller en skulder att gråta på så var hon där. Hon kunde allt – förutom att sitta mjukt i sitt eget liv.
Men vad var det som gorde att just jag behövde måla? Ingen annan av mina syskon valde den uttrycksformen. Ett innre rop, en dragning. Jag vet inte. Men jag vet att jag kan inte leva förutan.
Min bakgrund är brokig och rik. Rik på upplevelser och vännskap över hela världen. Rik på en innre vilja att hitta hem – till mig. Och rik på medhjälpare – och nyfikenhet. Jag har tur, som lever vidare mitt innre uttryck och som kan se att det rör något vid andra.
Välkommen inn i min värld.

Plats:

Avdal, Norge

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook

Utbildning:

Grafisk design, Enhetsterapeut, Barn- och ungdomsarbetare mm.

Tidigare utställningar

2015 – skogen på Siggerud (ute), Siggerud, Hvaler, Kristiansund, Alvdal, Lillestrøm
2016 – skogen på Siggerud (ute), Kristiansund, Leikanger, Alvdal
2017 – Leikanger, Alvdal
2018 – Trondheim, Alvdal
2019 – Trondheim, Alvdal, Røros, Tynset
l

Teknik:

Mix, akvarell, akryl mm.

Inspirationskällor:

min far (Kurt Kinde), Frida Kahlo, J. M. W. Turner, livsfilosofer i alla åldrar, urbefolkning runt om i världen, forna kulturer, mytologi, naturen och livet generellt
l

Aktuellt:

Røros 7. tom 22. sept 2019, Tynset 1. nov 2019 tom 31. jan 2020, Hedmark ”En pust i bakken” 2020

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?