fbpx

Eva-Marie Söderström

Konstnär


Om mig

Konstnären i mig fanns redan i barndomen, och fortsatte genom åren med olika kurser/utbildningar! På fritiden! Fick hemifrån, alltid höra att det inte går att försörja sig som konstnär, vilket ledde till andra sysselsättningar. Har jobbat med grafisk design många år, kört ett litet sublimerings-tryckeri och olika ‘kontorsjobb’ och har nu heltid som “fri” – läs ej anställd.

Genom livet har dock alltid funnits ett driv att använda den konstnärliga uttrycket. Att peka på det vackra! Det roliga!
Efter familj och anställningar har jag nu kunnat ”släppa loss” med penslar o palett-knivar mm. Än så länge är min ateljé halva vardagsrummet, men har ibland möjlighet på sommaren att måla större tavlor utanför Uppsala, där jag numera bor.

Plats:

Uppsala

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instagram

Utbildning:

 • Kurser på Konstfack
 • Stockholms konstskola
 • Lördagsakademien
 • Berghs
 • Keramikkurser
 • Färglära osv
l

Teknik:

Jag använder olika typer av material och kallar mina ‘alster’ väggdekorationer antingen det är tuschteckningar, akryl, olja, keramik eller annat material, typ korkar, silikonslingor osv. (beroende på idéer). Använder både stora och små målardukar, pannåer eller konstnärspapper.

Inspirationskällor:

Den gyllene tråden för det jag gör är nyfikenheten, experiment i bilden, material. Jag vill vara motvikten till det svarta, onda, deprimerande. Mitt mål är det vänligt ljusa, reflekterandet över det positiva som finns runt oss. Inspirationen kommer från natur, former och kärlek till vår värld.

l

Tidigare utställningar:

 • Har inte haft så många utställningar utom tiden inom SKAK, (Svenska konstnärers allmänna konstförening) då jag ställde ut mina tuschteckningar på Östermalm i Stockholm.
 • Senaste utställning har varit under 2020 då jag genom ett galleri ställt ut löpande varje vecka.

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?