Eva-Carin Andersson

Konstnär


Om mig

Ibland målar jag realistiskt, men på senare tid mer och mer icke-föreställande- rentav abstrakt; färger och former som ögat och handen tycker om…. rytm och rörelse som ger bilden nerv och liv. Skapandet ger mig ren glädje och jag hoppas kunna förmedla något av detta till betraktaren; skönhet, inlevelse, stämning…

Färg, form, rytm och rörelse i abstrakt komposition är det uttryckssätt som roar mig mest. Här kan jag skaka av mig realismens stränga regler och njuta av skönhet och uttryck som både mål och medel.

Har alltid ritat, målat och skapat på alla möjliga sätt, ända sedan barndomen. Tillsammans med intresse för språk, resor, litteratur, träning har det följt mig på min väg och alltid förblivit Nr 1. Som lärare, förälder, rektor och skolchef har jag haft stor glädje av mitt skaparintresse och efterhand låtit det spela allt större roll i mitt liv. Det har bildats en positiv spiral och jag är numera minst sagt uppfylld av mitt måleri och allt som hör därtill: utställningar, kurser och vänner med samma intresse…

Plats:

Tollarp

Besök i atelje:

Efter överenskommelse

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

För närvarande Instagram @artbyevacarin

Utbildning och tidigare utställningar:

2014/15 elev vid Önnestads folkhögskola, Konstlinjen, Projektåret (projekt – arbeta mot utställning)
2015 Påskutställning Degeberga, sommarutställning på Gästis, Åhus
2015/16 Förberedande konstutbildning, heltid, Önnestads folkhögskola, Konstlinjen
2016 Påskutställning Hedbergshuset, Vinslöv/Flygplatsen Everöd
2016/17 Önnestads Folkhögskola, Konstlinjen, Projektåret /Påbyggnadsåret(projekt – arbeta mot utställning)
2017 Påskutställning Degeberga, sommarutställning Korsvirket, Åhus
2018 Påskutställning i Degeberga Hembygdsgård, sommarutställning i Korsvirket, Åhus
2018 kurs akvarellmålning för Magnus Åkesson
2018 September : Jurybedömd utställning Romele Konsthall
2018/19 pågående, Önnestads Folkhögskola, Projektåret/Påbyggnadsåret (Projekt: form o färg, rytm o rörelse – abstrakt måleri)
2019 23/3-13/4 Pop up-galleri Gauffinska gården, Kristianstad, Påskutställning Romele Konsthall

Sammanfattning utbildning:
Har de senaste fem åren (med undantag av läsåret 2017-18) varit elev vid Önnestads folkhögskola, Konstlinjen. Läsåret 2015-16 var heltidsstudier, övriga halvfart.

l

Teknik:

Måleri i akryl, olja och akvarell

l

Inspiration:

Här vid sydöstkusten finns underbar natur och motiv att inspireras av; vågor, stränder, sanddyner, ålabodar och inte minst Stenshuvud och förresten hela Österlen….. Vilka miljöer och motiv!
Styrka och grace – människokroppen i rörelse, ballerinor in action, hästar i rörelse… (ingen tillfällighet att Jens Fredricsson också är konstnär…)
Jag har alltid beundrat och inspirerats av impressionisterna och deras förmåga att fånga stämningsfulla ögonblick av skönhet och känsla. Numera inspireras jag ännu mer av abstrakt måleri världen över. Är tacksam att Internet gör det möjligt att följa t ex unga konstnärer i New York och Kina – fantastiskt.

l

Aktuellt:

Kristianstad
Utställning i Gauffinska garden, Hesslegatan I Kristianstad. Ställer ut tillsammans med Annalena Twetman och Olof Steen. Vernissage nu på lördag den 23/3. Öppettider: lör 11-15, ons 15-18, tor 15-18 fram t o m 13/4

Påskutställning i Romele Konsthall (247 96 Veberöd)
Efter att ha blivit antagen till jurybedömd utställning i höstas är jag inbjuden att ställa ut under tiden 19/4-28/4. Öppet Lör/sön/helgdag kl 11-16 samt onsdag 16-19

Kontakta Eva-Carin Andersson

9 + 11 =