fbpx

Erik Malm

Fotograf


Om mig

Det började med musiken såsom professionell “symfonisk” musiker och dirigent under många år. Av familjeskäl fortsatte det med ett familjeföretag under 24 år som nu är sålt. Under hela tiden har naturen och fotograferingen utgjort parallella passioner, vilket nu är fulltidsarbete. Fem egna böcker utgivna, tre stora bokarbeten på gång just nu, varav ett om vår planet under namnet “Dedicated Life”. Därtill deltagande i ytterligare fem böcker. Så lite har jag hunnit med under mina i skrivande stund 54 levnadsår.
De kommande egna bokprojekten helt med den kamerateknik jag använder nu, där jag “målar med kameran som pensel”. Ger mig betydligt större möjligheter till de emotionella uttryck jag vill gestalta till mina berättelser i de kommande böcker, föreläsningar och utställningar.

Har via främst föreläsningar både i Sverige och internationellt nått en kundgrupp, som menar att jag skapat en helt egen unik nisch mellan traditionellt måleri och fotografi, sannolikt skälet till att prisbilden dragit iväg ganska snabbt liksom små upplagor på mina Fine Art Prints (max 3/motiv utöver max 2 testprintar). Är perfektionist, men tekniken är aldrig målet, bara medlet till uttrycket! Precis som i musiken! Först nu anser jag att jag nått en nivå i min fotografi och ICM-tekniken då jag mer aktivt börjar rikta mig utåt.

Är även med i den nyligen startade professionella konstfotogruppen HAM (Pål Hermansen, Mats Andersson, Erik Malm).

Har en egen printstudio där jag efter ÖK kan ta emot besök.

Plats:

Stenungsund

Kontakt:

Kontakta

Länkar:

www.erikmalm.com
Erik Malm Photography på Facebook
erik_malm_photography på Instagram

Utbildning:

Musikerlinjen vid Musikhögskolan i Göteborg. Dirigentutbildning i Helsingfors och Köpenhamn.
Som fotograf autodidakt.
l

Teknik:

Har specialiserat mig inom den erkänt mycket svåra fototekniken ICM (Intentional Camera Movement), vilken jag under mer än 15 års hårt övande utvecklat och förfinat till den nivå jag är på nu.
l

Inspirationskällor:

Musiken är främsta inspirationskälla, liksom dans och god konst generellt. Och naturen.
l

Aktuellt:

6 april – 19 maj 2019, premiärutställning för HAM vid Naturfotografiska, (Hallstahammars kommuns konsthall) och lansering av vår första gemensamma bok.

Utställningar på gång även i Spanien.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?