fbpx

Emilia Hultman

Fotograf


Om mig

Jag har alltid haft ett intresse för bild, först att teckna men som sedan övergått till fotografi. Jag är för det mesta självlärd och har format mitt bildspråk efter mina erfarenheter och intressen för kulturer och levnadssätt. Jag har ett dokumentärt fokus i mitt fotograferande, men med en konstnärlig touch! Med många av mina bilder vill jag kunna sprida en förståelse för andra människor och kulturer. En ökad förståelse för varandra anser jag vara otroligt viktigt i den globaliserade men samtidigt segregerade värld vi lever i. I och med min utbildning i Globala studier och humanekologi har förståelsen och därmed intresset för denna typ av dokumentation växt och jag vill kunna använda fotografi som ett verktyg i framtida projekt för att belysa social och ekologisk ohållbarhet. I de mer artistiska bilderna tycker jag det är spännande att fånga bilder där huvudfokus inte ligger på människan, men det är samtidigt närvaron av denne som gör bilden intressant.

Plats:

Göteborg.

Kontakta:

Kontakt

Länkar:

Instagram

Utbildning:

Estet/media på Gymnasial nivå, 1 år Fotoutbildning på Sörängens Folkhögskola, pågående kandidatprogramm i Globala studier med inriktning humanekologi/antropologi på Göteborgs universitet.
l

Teknik:

Nikon D7500, Adobe Photoshop och Lightroom för efterbearbetning.
l

Inspirationskällor:

Främst människor och kulturer, det som ligger utanför min egen sfär. National Geographic och deras arbete är också en stor inspirationskälla, det är drömmen!
l

Aktuellt:

Förhoppningsvis en kommande redovisning eller utställning i samarbete med Nässjö kommun.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?