fbpx

Elisabeth ”Bettan” Lindskog

Konstnär


Om mig

Jag är född 1967 och uppvuxen i en familj där konst, konsthantverk och slöjdande var lika naturligt som att andas. Under alla mina skolår va jag flickan som ritade och målade och valde att ha konst på schemat i stället för tyska eller franska. Under gymnasiets fortsatte jag konststudierna hos Birgitta Margaretha ”Bie” Norling i Nyköping.

Design och tillskärning blev ett stort intresse och jag drev under flera år en egen firma under namnet ”Ateljé Nål och Tråd” där jag sydde kläder efter egen design eller efter önskemål till kund vid sidan av mitt yrke.

Så småningom tog min yrkeskarriär mig fram till en chefsroll och jag, på grund av tidsbrist, kände mig tvungen att avvecklade min bisyssla men har allt eftersom tiden gått låtit mig förstå att jag inte kan leva utan att arbeta med mitt kreativa språk. Under de senaste åren har jag landat i bildskapande i olika tekniker som också lett fram till ett fotointresse där jag nyligen gått fotografi-grund i Fotografiska museets regi.

Jag föredrar ofta tecknandet och att använda mig då av kol, grafit, torrpastell och tusch men vågar mig allt oftare på akvarell, akryl och olja.

Människor, djur och natur är det som inspirerar mig mest och vill förmedla ett uttryck, en berättelse genom det jag skapar.

Plats:

Enköping

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Grundläggande konststudier, fotografi-grund

l

Teknik:

I huvudsak kol, grafit och tusch men även akvarell, akryl och olja.

Inspirationskällor:

Människor, djur och natur

l

Aktuellt:

Öppen salong, Tingshuset, Enköping 15/6-10/8.

Kontakta Elisabeth ”Bettan” Lindskog

Är du intresserad av ett specifikt verk?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

2 + 4 =

Newcomers