fbpx

Elin Maria Parmhed

Konstnär


Om mig

Hela mitt liv har varit ett kreativt sökande. Ord, fotografi, humoristiska illustrationer, digital konst, formgivning av magasin och böcker har kommit, stannat och gått. Det är bara nyligen som jag gått tillbaka till vad jag älskade att göra när jag var liten – måla med riktiga färger, penslar och målarknivar på papper och duk.
Den 14 juni 2019 fick jag en idé som jag sedan dess inte kunnat sluta att utforska. Färgen talar och penseln leder mig. Det är en befrielse att släppa kontrollen. Varje stund jag målar blir så otroligt spännande när jag på förhand inte bestämt mig för vad det exakt skall bli. Jag kan ha en idé, men sen får den ta över och jag följer bara med.

Med måleriet har jag insett att jag har en naturlig siktruta, eller om det är något jag utvecklat genom allt jag gjort. Med de konstverk jag skapar kommer självförtroende, som spiller över till i stort sett allt annat kreativt jag gör – jag har blivit en bättre fotograf och grafisk formgivare. Mina idéer kommer snabbare. Orden flyter på.

Jag trodde inte att jag kunde måla på riktigt, så jag gjorde det ändå!

I’ve been a seeker within my artistic practice all of my life. Writing, photography, humouristic illustrations, digital art, designer works, art directing magazines and books… Only to just recently go back to what I spent my early years doing – artistic work by hand, this time with a brush, some painting knives, wooden sticks and lots of acrylic paint and ink at my hands.

 
I was reborn on June 14th 2019 when an idea caught my attention.
And I simply can’t stop exploring that idea. I let the paint lead my way and it’s a liberation to let go of the concept called control.
New worlds emerge.
Within the imaginative frame.
 
”She never thought
 she could paint 
so she did it anyway.”

Plats:

Luleå

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

elinmariaparmhed.com

Utbildning:

Teckning, journalistik, självlärd fotograf, grafisk formgivare med mera.
l

Teknik:

Akryl och akryltusch

Inspirationskällor:

Allt ifrån Marimekko, tatueringar och konst i stort, till en form, ett ögonblick eller en tub med färg.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?