fbpx

Christine Tibratt

Fotograf


Om mig

Jag fotograferar det mesta – människor, min omgivning, naturen, fragment.
Att fotografera ger mig energi, något händer som jag inte kan stoppa när jag tänker foto. Jag har ett behov av att berätta det som ligger mig nära och har alltid skapat berättelser på olika sätt. Jag tror att det är möjligt att uttrycka unika, personliga berättelser, tankar och vårt behov av att bearbeta händelser och faser i livet genom foton.

Jag försöker fotografera med hjärta och känslor. Ibland blir bilderna vackra, ibland måste jag låta bilder skava och bli obekväma. Ett fotografi blir för mig utan energi om man utesluter berättelsen. Jag fotograferar för att jag måste och jag älskar det.

Ofta jobbar jag i projektform och tar fram en hel bildserie i den berättelsen jag vill förmedla. Projekten kan löpa jämte varandra, men oftast är det en särskild tanke som snurrar och bearbetas. Old är en serie där jag berättar om min fascination för det som är gammalt men ändå så vackert. Jag ser en parallell med växters förmultning och människans åldrande och försöker i denna berättelse gestalta det vackra och sårbara starka.

Ett av de senaste projekten kallar jag för Stick Photography Controlled Conditions och är en porträttserie om pinnarnas personligheter. Jag funderar kring naturfotografens dilemma om grenen som inte få flyttas innan fotograferingstillfället parallellt med naturens verklighet, där stora områden av mark och växtlighet förändras dramatiskt och skrämmande.

Pågående funderingar handlar om blyghet och målet är en utställning i december 2019.

Välkommen in i min bildvärld på www.christinetibratt.com
eller Instagram Kickittphotography
Christine

Plats:

Gislaved.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

June Folkhögskola – fotoskolan distans, Sörängens fotoskola distans, massor av workshops och massor av fotografering.
l

Teknik:

Foto.

Inspirationskällor:

Naturen, människor, konst.
l

Aktuellt:

Planket Göteborg, 10 augusti.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?