fbpx

Christina Salwén

Konstnär


Om mig

Mitt intresse för färg och form började tidigt i sju årsåldern. Tyckte om att experimentera med olika material och färger. Efter avslutad skolgång kände jag att jag ville arbeta med keramik. Forma skulpturer och reliefer. Därför började jag att praktisera hos Irma Yourstone i Halmstad. Efter ett antal lärorika och roliga år sökte jag till Capellagården på Öland och gick keramisklinje. Efter tiden på Capellagården bodde jag en tid i Tyskland. Hemlängtan kom och förde mig tillbaka till Sverige och Halmstad. Eftersom att jag har ett stort intresse av att arbeta med människor, läste jag pedagogik på Högskolan. Under många år arbetade jag med barns skapande i förskola och skola.

Jag bor tillsammans med min man och två katter på en avstyckad gård utanför Halmstad, naturskönt alldeles intill Nissan. Vi har renoverat gårdens lada och tillsammans skapat en atelje och ett galleri där vi ställer ut keramik (jag) och foto (min man)

Plats:

Halmstad

Besök i ateljé:

Efter överenskommelse och under Konstlivs veckan.
Atelje och galleri öppet, se hemsidan.

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Efter avslutad skolgång började jag att praktisera för konstnären Irma Yourstone i Halmstad på Lerlaxen.
Därefter sökte jag till Capellagården på Öland, Carl Malmstens skola keramisk-linje. Utbildad pedagog vid Högskolan i Halmstad. Har därefter under många år arbetat med barns och vuxnas skapande inom skola och förskola.
l

Teknik:

Arbetar med lergods som målas med effektglasyrer eller målas med oxider i akvarellteknik. Arbetar mest med reliefer och figurer.
l

Inspirationskällor:

Jag bor i Halland och hämtar mycket inspiration från hav,skog och slätt.
l

Aktuellt:

Utställning i Söndrums bibliotek Halmstad under tiden 16 febr till 17 mars.
Medverkar i KONSTLIV Halland under maj månad.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?