fbpx

Christin Ohlin

Konstnär


Om mig

Jag är en svensk konstnär som föddes och växte upp på föräldragården i Ronneby, Blekinge län. Sedan barndomen har jag varit intresserad av färger, former, symboler och kreativitet samt mänsklig utveckling och växandets processer. Mitt måleri började vid 10 års ålder, i föräldrar gårdens magasin där jag gjorde mig plats för lekfullt experiment med färg och form, i min första ateljé tillsammans med spindelväv, säd och möss. Redan då signerade jag mina verk med signaturen ”Kin”. Det har sedan dess varit en fantastisk resa, och det är fortfarande. Jag har lärt mig så mycket och förundras varje dag inför hur konsten kan vara så talande – så att medvetandet och hjärtat sjunger

Min konst:
Min passion för att måla så väl som upplevelser av naturen och mänskliga utvecklingsprocesser, dess kraft, sårbarhet, ömhet, styrka, mystik, skönhet, värme, kyla, förändring, hopp och inte minst färgerna och deras olika nyanser lever med i mitt måleri likt naturens växande och årstidernas växlingar. Därför omfamnar jag i många av mina målningar med kärlek, lekfullhet, nyfikenhet och rör mg mellan mikro- och makrokosmos. Att försöka eliminera de hinder som håller mig tillbaka mellan ljus och mörker, medvetande och medvetslöshet. Min konst handlar om skapande av skönhet och helande. Det finns mycket fulhet i vår värld och genom att välja att uttrycka det vackra betyder det inte nödvändigtvis att jag blundar för vår världs fulhet. Det är istället det medvetna valet att uttrycka skönheten som kommer ut ur det.

Mitt motto:
Jag har så långt jag kan minnas varit intresserad av konstens uttryck i dess olika former, i måleriet är det mixen av färger och former, att erfara vad som skapas med mina händer och fingrar. Kreativitet handlar mycket om tillit, att välja att våga utmana sig själv och komma över rädsla.

Min stil:
Jag målar intuitivt, spontant och emotionellt, där färgen och formen ibland tar sig okända vägar, med oväntade överraskningar. Arbetar numera med oftast med att måla akryl på duk eller papper och flera lager av färg. Experimenterar gärna med olika slags organisk struktur som tex havssand, salt eller fröer från vad växtriket erbjuder att tillföra i mina målningar. Det är abstrakt måleri, ibland med figurativa inslag. Formatet växlar mellan större och mindre målningar. Jag vill inte fastna i något fack utan upplever att flyga fritt ger omväxling, inspirerar och förnöjer det intuitiva, mystiska, sköna, starka, emotionella och varma.

Min konst Representerar:

Kärlek, Styrka, Energi och Helande, om hur allt hänger ihop och där jag är.

Några av mina målningar finns i privata samlingar i Europa och Kanada.
En tidig Akvarell finns på fortfarande kvar på Swedbank – trots många utgallringar hos dem under årens lopp.

Plats:

Ågårdsgatan, Ronneby.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Hemsida

Instagram

Facebook

Utbildning:

Förskollärare, beteendevetare, Art-Terapist, autodidakt konstnär och utbildad Vedic Art lärare via Curt Källman.
l

Teknik:

Måleri: akryl, akvarell och olja.

Skulptur: lera och papper.

l

Inspiration:

Relationer och dess olika aspekter av fysisk, emotionell, mental och andlig nivå om hur de de kan te sig när de hittar sig fram till ytan. Min konst härstammar från det inre behovet att fånga och reflektera det som finns, väcka det som rör sig under ytan.

Naturen i sig och dess element där vattnet motsvarar blodet i våra ådror, träden luftens syresättning och vår andning. Bergen benstommen dvs skelettet som bär vårt kött och våra muskler. Elden energi och passion och vinden som sätter fart på rörelsen. Det är vad vår existens är beroende av, utan detta vi inte kan överleva, i det avseendet är naturen och dess helande kraft integrerat i min konst

l

Aktuellt:

1 sep – 31 okt, utställning på Ronneby Flygplats (Kallinge Flygplats) tillsammans med 5 andra konstnärer inom Vedic Art.

18-20 oktober, ”Contemporary Art Fair in Carrousel du Louvre” i Paris, Frankrike.

27-29 mars 2020 Art Nordic Köpenhamn

l

Separatutställningar:

Invigning av Kvarnen i Ronneby 1995 Separatutställning
Mor Oliviagården 1996 Separatutställning

RK Ronneby 1996, 1997, 1998, 1999
Blekinge konstnärernas jurybedömda utställnings verksamhet 1996
Samlingsutställning ”Ljuset från Norden”, jurybedömd Edsviks konsthall 2017

Vårsalongen Karlshamns konsthall 2018, 2019
Konstnären Pinauilen Karlskrona 2018
Svenska Konstnärsförbundets konstvecka Stadhusets foajé Ronneby 2018
Konstbiennalen i Cannes, Frankrike. Jurybedömd 2019
Tatinis Art Show” i Singapore, Jurybedömd 2019
International Fine Art Biennale” i Basel, Schweiz, Jurybedömd 2019
Ronneby Airport tillsammans med 3 andra konstnärer i Ronnebys Vedic Art grupp Pågår tom året ut

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?