fbpx

Charlotte Falk

Konstnär


Om mig

Med min konst vill jag beröra, väcka tankar och känslor – skapa mer färg i livet.

Charlotte Falk född 1957 uppväxt i Uppsala bosatt i Varberg. Medlem i Svenska Konstnärsförbundet och Konstnärskollektivet i Varberg. Jag hade min första utställning 2006 och har numera glädjen att också nått ut till en internationell publik med utställningar i New York, Paris, London, Cannes och Florens. Förmånen att möta mina besökare på utställningar i Sverige och runt om i världen är en glädjefylld del av konstnärskapet som betyder mycket och fyller mig med stor tacksamhet.

Jag tycker om det som påverkar mina sinnen. Form och färg har alltid intresserat mig och jag skapat så länge jag minns. Under en resa till Senegal blev jag inbjuden till en konstnär i hans uteateljé. Där under Afrikas sol upptäckte jag akrylfärgen och återfann glädjen i måleriet. Kort därefter kom jag i kontakt med Vedic art och fick fler nycklar till mitt skapande. För mig är måleriet en process i glädje, nya upplevelser, närvaro, avkoppling och ny energi. Jag målar oftast färgstarkt i akryl på duk, ibland med inslag av silver och naturmaterial. Redskapen är mina händer, svamp, spatel, roller och pensel. Motiven är resultatet av mitt skaparbehov, resor i det yttre och inre, naturen, möten med människor, mina tankar och känslor.
Konstkritiker och professor Rudy Gutierrez, New York skriver
”Det är en mycket känslomässig spridning i Charlottes arbete, de får dig att känna dig upplyst. Dessa lekfulla, flerdimensionella fönster till konstnärens själ är verkligen vackra och lugnande för betraktaren. Charlotte verkar välkomna oss till den skönhet hon skapar.”

Plats:

Varberg

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt inom konsten men med kurser inom form- och färglära, akryl, akvarell,, textning, keramik. Studerat för konstnärerna Arne Bohman, Ann-Karina Westerberg, Curt Kjellman och Johan Pettersson.
l

Teknik:

Akryl

Inspirationskällor:

Naturen, möten med människor, mina tankar och känslor, färg och form, skapandet i sig.

Aktuellt:

 • Region Hallands konststipendium för medverkan på Florens Biennalen 2019
 • Konstliv i Halland september 2020
 • Open art Code Tokyo, Tokyo Metropolitan art Museum 2021

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?