fbpx

Charlotte Falk

Konstnär


Om mig

Med min konst vill jag beröra, väcka tankar och känslor – skapa mer färg i livet.
Charlotte Falk född 1957 uppväxt i Uppsala bosatt i Varberg. Utbildad i folkhälsa och pedagogik knyter jag ihop konsten med hälsa och välbefinnande. Jag är självlärd men har studerat form och färglära och målat för konstnärerna Arne Bohman, Ann-Karina Westerberg, Curt Kjellman och Johan Pettersson. Medlem i Svenska Konstnärsförbundet och Konstnärskollektivet i Varberg och har ställt ut i drygt tio år. Sedan 2018 nya äventyr internationellt med utställningar i New York, Paris, London, Cannes och Florens. Att få dela min konst med besökare på utställningar i Sverige och runt om i världen är en glädjefylld del av konstnärskapet som också betyder mycket.

Konstkritiker, professor Rudy Gutierrez, New York skriver
”Det är en mycket känslomässig spridning i Charlottes arbete, de får dig att känna dig upplyst. Dessa lekfulla, flerdimensionella fönster i konstnärens själ är verkligen vackra och lugnande för betraktaren. Charlotte verkar välkomna oss till den skönhet hon skapar.

Jag tycker om det som påverkar mina sinnen. Form och färg har alltid intresserat mig och jag skapat så länge jag minns. Under en resa till Senegal blev jag inbjuden till en konstnär i hans uteateljé. Där under Afrikas sol upptäckte jag akrylfärgen och återfann glädjen i måleriet. Kort därefter kom jag i kontakt med Vedicart och fick fler nycklar. För mig är måleriet glädje, nya upplevelser, närvaro, avkoppling, energi och utrymme att använda min kreativitet. Jag målar i akryl på duk, ibland med inslag av silver och naturmaterial. Redskapen är mina händer, svamp, spatel, roller och pensel. Motiven är resultatet av mitt skaparbehov, resor i det yttre och inre, naturen, möten med människor, mina tankar och känslor.

Plats:

Varberg

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt inom konsten men med kurser inom form- och färglära, akryl, akvarell,, textning, keramik. Studerat för konstnärerna Arne Bohman, Ann-Karina Westerberg, Curt Kjellman och Johan Pettersson.
l

Teknik:

Akryl

Inspirationskällor:

Naturen, möten med människor, mina tankar och känslor, färg och form, skapandet i sig.

Aktuellt:

Just hemkommen från en stor konstupplevelse, Florens Biennalen, där jag i 10 dagar deltagit med sju konstverk. För deltagandet där har jag erhållit stipendium från Region Halland.
Konstliv i Halland Kr Him helgen 2020

Kontakta

Är du intresserad av ett specifikt verk?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

6 + 14 =

Newcomers