fbpx

Cecilia Florvall

Konstnär


Om mig

Med mina färger, penslar och palettknivar önskar jag att skapa ett drömmande perspektiv på vår tid och tillvaro.

Jag inspireras av interaktionen mellan naturen och det som är skapat av människor, i kombination med tid och tendenserna i vår värd. Motiven, elementen och uttrycket i mina bilder, skal ses som ett ”ögonblick” i en större kontext.

Även om man ofta kan förnimma ett drama i motiven, så er det min intention att skapa en känsla av ro, och jag vill gärna ge åskådaren möjlighet för förundran och eftertänksamhet.

Plats:

Klampenborg, Danmark

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Jag har tecknat och målat sedan barndomen, och har nu jobbat seriöst med min konst i över 25 år.
Genom åren har jag gått på flera konstskolor (fx Gerlesborg) och varit elev hos flera svenska och danska målare för att utveckla teknik, komposition, kontrast och ljus.

l

Teknik:

Tekniskt är jag inspirerad av dom gamla renässansmålarna , men i en ”moderniserad” form. Jag bygger upp mina bilder lag för lag, för det mesta i akryl eller olja (eller både och), för på det sättet att skapa djup och göra bilden levande. Min stil kan nog bäst beskrivas som naturalistisk/realistisk med et surrealistisk touch.

Inspirationskällor:

Jag fascineras av det lilla och stora i livet och naturen, av tiden, tendenser i vårt samhälle och den berättelse vi var för sig skapar av det vi ser och är en del av.

Mina bilder är ett uttryck för det jag ser och är nyfiken på. Jag blir hela tiden inspirerad av det som finns omkring mig, av naturen och det samhälle vi har skapat och lever i. Surrealisterna har helt klart varit en del af mig hela livet.

l

Aktuellt:

  • Jag ställer ut i juni 2020 på Bryggens Galleri i Köpenhamn
  • Medverkan på konstmässan ”Kunst for Alle”, Lokomotivværkstedet i København, oktober 2020
  • Permanent utställning hos tandlæge Tine Mora-Jensen i Lyngby.

Contact the artist

Would you like to know more about a specific art work?

Are you asking as a company, organisation or privately?
Do you follow Artportable on social media?