fbpx

Cecilia Andersen

Fotograf


Om mig

Jag har alltid varit kreativ, men det är först de sista åren som skapandet blivit en fast del i mitt liv, som ger mig viktiga stunder där skapandet står i fokus och allt annat får vänta. Fotografering och textilkonst äe två saker som jag satsar på just nu.
Jag köpte min första kamera 2009 och det tog några år innan jag hittade mitt uttryck. I mina foton finns oftast en enkelhet, mättad färgskala och ibland en rörelse eller mönster som jag hoppas får betraktaren att vilja stanna upp en längre stund.
Jag vill visa en omvärld som är mjukare, lugnare och mer hanterbar, dämpa intrycken i en värld där det skarpa och skrikiga ofta får ta störst plats. Dubbelexponering och rörelseoskärpa fascinerar mig och ger mig inspiration till att skapa fotografier där motivet är mindre självklart, skapar nyfikenhet och förundran.. Arbetar också gärna med både low-key och high-key, där minimalismen spelar huvudrollen. Mitt ledord är Simplicity.

Plats:

Bromölla.

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Autodidakt.
l

Teknik:

Fotografering.
l

Inspirationskällor:

Personer som har en egen stil, bl.a. Lars Andreas Dybvik, motiv som inte alltid är självklara. Naturen och andra platser där det dyker upp oväntade motiv.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?