fbpx

Carolina Jedeur Palmgren

Konstnär


Om mig

Född 1972, 1:a Juli i Kungsbacka. Bosatt sedan 14 år i Viken med man och två döttrar.

Ursprungen ur en konstnärssläkt där främst kvinnorna varit de kreativt konstnärliga. Många aldrig utanför den egna vrån där vår privata familjeskatt består av fantastiska tavlor på präster, professorer och doktorer i Göteborgs 1800-tal, fantastiska serviser samt en och annan kopia av de stora mästarna. Min farfars mor Agda Jedeur-Palmgren lärde sig måla på detta vis genom att sitta på utställningar och museum och måla av stora konstverk tills den dagen hennes vän Carl Larsson i ett brev till henne skrev att det nu med hennes talang var dags att sluta kopiera de stora mästarna och skapa eget. Agdas dotter Hervor Jedeur-Palmgren blev den första kvinnan att göra allvar av sitt målande och reste till Paris och levde det fria konstnärslivet 1930tal. Hon hade ett friare sätt till konsten än sin mor. Hervor finns representerad bland skatterna hos Göteborgs Stadsmuseum.

Jag blev tidigt antagen till Masters of Arts, Brisbane Australien, men kom aldrig dit. Jag är alltså självlärd (autodidakt) i konstvärlden och skapar mitt egna efter tid och rum. Lever genom formen, ljuset, stämningen i bilden, miljön och sinnet. Jag målar gärna både i olja, akryl, vinyl eller akvarell.
Till vardags arbetar jag med inköp i den inspirerande textilbranschen med färg, form, kvaliteter och resor. Utöver jobb och målning gillar jag löparskorna och vår vackra natur. Det blir många och ibland långa löpturer.

Plats:

Viken

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Nordisk Designskola

Tidigare utställningar:

Galleri Hamnen Viken: Samlingsutställning 2012, 2013, 2014, 2015
Krapperups Konstgalleri: Jurybedömd utställning 2018
l

Teknik:

Akryl, akvarell, foto, olja

Inspirationskällor:

Människor jag träffar, livet och naturen. Bilder och idéer växer på mig under mina löpturer. Kullabygdens färger i årets alla skiftningar.
Öppet hav, vackra fiskelägen, syndens gamla Mölle vid foten av fantastiska Kullaberg – en starkt inspirerande och kreativ miljö!
Mitt andra hem, Bossaneto i Italien, vars färger förstärker mitt allt med en helt annan attityd. Medelhav, de liguriska alperna, olivlundarna, värmen, dofterna, Piemonte och dess omgivningar, viner, tryfflar…

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?