fbpx

Carina CAJO Johansson

Konstnär


Om mig

Företagande, konstruktion och projekt har funnits med mig sen barnsben då jag vuxit upp i ett familjeföretag med plåt och mekanik som inriktning. Parallellt med arbetet har keramiken och måleriet alltid funnits som ett stort intresse.

År 2012 sa jag upp mig och har sen dess arbetat med mitt eget företag och skapat mestadels keramik. Inriktningen har blivit kundanpassade handgjorda serviser till fine-dining restauranger och formgivning med produktion av större serier till större restauranger i hela Sverige. När tid och möjlighet ges så skulpterar jag och har en önskan om att kunna ställa ut på ett galleri inom en snar framtid.

Plats:

Jönköping

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Grafisk utbildning på gymnasiet.
Konst & Form linjen (Mullsjö Folkhögskola) med inriktning Keramik 1 år
l

Teknik:

Keramik (behärskar de flesta tekniker inom keramiken), Måleri, främst akryl

Inspirationskällor:

Jag inspireras av att skapa alster som kan brukas. När jag gör skulpturer vill jag gärna bygga in en dold förvaringsmöjlighet eller några krokar så lite vackra smycken kan hängas upp som exempel.
l

Aktuellt:

Just nu drejas tallrikar till en ny fransk restaurang i Jönköping, samt prover till Tommy Myllymäki och hans kommande restaurang i Djurgården. När det gäller skulpturerna vill jag gärna hitta ett galleri att ställa ut på. Hjälp mottages tacksamt

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?