fbpx

Bruno Karlsson

Konstnär


Om mig

Jag gör koppargrafik (etsning), målar i olja, akvarell och tecknar. Det viktiga för mig är ljuset, atmosfären och rymden. Himlen är ett ständigt skådespel, vilket jag fascineras av. Men min specialitet är att få till vattnet i mina målningar, en standard som få andra konstnärer kan komma upp i. Många konstnärer sitter och petar för länge med vattnet i sina målningar, vilket sällan blir bra. När man kan det så kan man det…

Jag gör även porträttmålningar, på beställning om man så önskar. Vid dessa målar jag efter en bra bild eftersom det känns onödigt att plåga folk vid långa sittningar. Ett av de porträtt jag är mest nöjd med är på mina barnbarn som då var 4-5 år gamla. På fotot stod de och räknade sina fingrar, deras uttryck och koncentration var något alldeles särskilt, och jag anser själv att det är ett av de bästa porträtten i den svenska konsthistorien.

När jag besökte Europas storstäder återupptäckte jag mitt stora intresse för språk. Idag talar jag tyska, engelska, franska och håller på att försöka lära mig ryska. Bra språkkunskaper har definitivt underlättat för mig att knyta nya kontakter när jag varit på utställningar i bland annat Helsingfors, Paris och London.

– Självklart har jag även ställt ut på mängder av platser i Sverige. Vid flertalet tillfällen i Stockholm och i Dalarna, men även så pass högt upp i landet som Kiruna.

Plats:

Skidbacken 44 i Sundbyberg
Kvarnhedsvägen 31 i Nyhammar (Ludvika)

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.brunokarlsson.se

Utbildning:

Jag studerar verkligheten omkring mig. Men jag har även studerat föregående konstnärer som exempelvis Anders Zorn. Teckningslärarinstiutet med fyra års lärarutbildning (Konstfack).
l

Teknik:

Främst olja, men även akvarell och pastell.
l

Inspirationskällor:

Frans Hals från Nederländerna. En fantastisk porträttmålare och hur han skildrade människor.
Den största läraren är mitt eget sinne som jag använder för att studera människor och landskap. Kombination porträtt och landskapsmålare är sällsynt.
l

Besök i ateljé:

Ja, efter överenskommelse. Ring först.
l

Aktuellt:

Jag tar emot besök hemma och i ateljén året runt. Jag har även kommande, större, utställningar på planeringsbordet.
l

Artikel:

http://aws.artportable.com/sponsrad/fran-gruvan-i-kiruna-till-konstfack-i-stockholm-for-konstnaren-bruno-karlsson-har-ljuset-och-atmosfaren-alltid-statt-i-centrum/

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?