fbpx

Börje Ahlström

Konstnär


Om mig

Jag är född, har växt upp och bor i Stockholm. Jag har arbetat som lärare på Grafiska Skolan i Kista ett par år i slutet på 80-talet. Sedan 1990 och 25 år framåt arbetade jag som lärare, programansvarig och utbildningsledare på Grafiskt Centrum /Xenter i Botkyrka. Parallellt med detta jobbade jag med grafisk form till bilindustrin i Korea, Singapore, Sydkorea och några gånger i USA. Jag jobbade även en period år UNICEF i ’Food for Oil-projekt’ i norra Irak 1999 med att bygga upp grafiska grundutbildningar i de norra kurdiska provinserna.

Måleriet har jag alltid burit med mig. Periodvis mindre, periodvis mer.

Plats:

Stockholm

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

3 år S:T Eriks Folkhögskola 1972 – 1974, Skolan för Bokhantverk, grafiskt tryck 1982 – 1983. Fil kand i pedagogik, didaktik och metodik Sthlm universitet 1987 – 1989.
l

Teknik:

Akryl, numera tidigare olja.
l

Inspirationskällor:

Staden som miljö har jag alltid dragits till och gett uttryck för och den urbana miljön inspirerar mig. ’Den nya sakligheten’, ( ty Die Neue Sachlichkeit) som myntades i början av 1920-talet för att beskriva målningar av de tyska konstnärerna Max Beckmann, Otto Dix och Georg Grosz var en reaktion på impressionismen och fick sina följare inom arkitektur, litteratur, fotografi, film och musik. Det kom som sedan tidigt 70-tal att bli min uttrycksform. Det ibland lite kyliga, men alltid det detaljskarpa måleriet.
l

Aktuellt:

Utställning på Galleri Studio Animar, 9:e – 15:e Augusti

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?