Bill Ferngren

Fotograf


Om mig

Jag är en självlärd fotograf. Natur, landskap, hav och skog är det jag föredrar att ägna min fotografering åt. Älskar att vandra omkring i våra fina naturreservat.
Skärgården i Stockholm har jag också spenderat många, många timmar i. Har ingen officiell utbildning, men har studerat mycket klassisk kompositionslära på internet. Försöker förfina tekniken med att skapa en inbjudande och välbalanserad bild. Min strävan kommer förhoppningsvis alltid finnas kvar att hela tiden utveckla denna konstform. Har även praktiserat grafisk formgivning i olika konstellationer, där tänkandet många gånger kan liknas med balansen jag söker i mitt bildspråk. Försöker hålla mina bilder så ”rena” som möjligt. Bästa kvaliteten på ljuset är oftast tidiga mornar och kvällar, det är vanligtvis då ger mig ut i naturen.

Plats:

Norra Sorunda.

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Självlärd.
l

Teknik:

FF, spegellöst system. Fotar i RAW-format. Efterbehandling sker i Adobe Lightroom och Photoshop. Drönarbilder förekommer också.
l

Inspirationskällor:

Havet, naturen och våra landskap. Har även en knippe nutida fotografer som jag inspireras mycket av. Är också musiker, där musiken kompletterar fotograferandet. Det händer att jag med inspiration från mina bilder tonsätter upplevelser och känslor jag varit med om.
l

Aktuellt:

Håller på att undersöka och hitta en bra fungerande plattform för att erbjuda foto printar av mina bilder. Är ni intresserade av det är det bara höra av sig till mig så löser vi det så länge.

Kontakta Bill Ferngren

Är du intresserad av ett specifikt foto?

Frågar du i form av privatperson, företag eller organisation?

Följer du Bättre Konst på Facebook?

4 + 11 =