fbpx

Barbara Månsson

Konstnär


Om mig

Att måla akvarell har blivit ett sätt för mig att uttrycka mina känslor och att förmedla mina upplevelser till andra. Mitt sätt att måla har utvecklats och ändrats alltsedan 2006 då jag började experimentera med vatten, pigment och papper. Väldigt lite är planerad – jag dras in i målningarna och tiden stå still, motiven ändra form och riktning under tiden jag arbetar – så spännande. Och det är därför jag är så fascinerad av denna kreativa process där pigment och vatten besluta om vad resultatet blir. Denna passion är en mycket viktig del av mitt liv.
Några ord om mitt måleri som Ragnhild Oxhagen / Ölandsbladet skrev 2015
Barbara har uppnått en teknisk skicklighet som hon har vidareutvecklat till den metod hon nu använder. I skissartade bilder som doftar liv, skapar hon studier av verkligheten.
Hennes konst har uppmärksammats i Australien, Norge, Tyskland, Uppsala, Växjö, Lund och Kalmar med fler städer. Hennes tekniskt kunnande betyder frigörelse och gränslöshet i måleriet. Anders Zorn är den stora förebilden. Vatten, pigment, lusten att experimentera, nyfikenhet på livet och livsglädje heter receptet!

Plats:

Kalmar

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Många kurser i Brisbane och Kalmar och på Maria Ginsburgs Akvarell Center i Dalarna där Nadia Tognazzo, Italien blev min mentor. Dessutom har köpt mängder av litteratur och jag testat mig fram till den stil jag använder idag.
l

Teknik:

Akvarell med inslag av gouache och bläck.
l

Inspirationskällor:

Anders Zorn och hans eneståande akvareller.
Jag strävar att återge människor i rörelse, ljuset och färgerna.
Min uppväxt i Brisbane, Australien omgiven av vibrerande starka färger
l

Aktuellt:

Utställning i Vetlanda i juli som är en del av Konst i Sommartid  –  musik och dans. Vetlanda Konstförening firar 70 års jubileum 2019 så det är väldigt roligt och hedrande att jag har blivit inbjuden att delta som en av sex kvinnliga konstnärer.

2019 planerar jag även en utställning i Kalmar med målningar inspirerad av mina resor till Australien.

l

Artikel:

http://aws.artportable.com/sponsrad/hon-malar-garna-manniskor-i-rorelse-och-hon-gor-det-i-regnbagens-alla-akvarellfarger-det-ar-en-spannande-varld-nar-vatten-och-pigment-blandas-pa-pappret/

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?