fbpx

Astrid Slettevold

Konstnär


Om mig

Min oppvekst var på landet i Østfold men jeg har i nesten 40 år bodd i Oslo. Etter at jeg forlot min stilling som lektor i formgivingsfag, p g a helsen, har jeg malt på heltid.

Inspirasjon finner jeg mange steder, men jeg er alltid fascinert av musikk, litteratur og filmer som har et uforutsigbart handlingsløp. Jeg jobber mye med å få fram egenartete og fortettete fargekombinasjoner og dette arbeidet kan være en langsommelig justeringsprosess. Eldre kolorister som f.eks. Gauguin og Nesterov gir meg alltid gode impulser, men jeg finner også en del samtidskunst stimulerende. Et statement for meg er å skape et maleri som kan forårsake en undring og uttrykket kan gjerne være «saktegående» og hemmelighetsfullt.

Tilnærmingen til arbeidet er avhengig av hvilket format jeg jobber i. Mønsterarbeidene er forholdsvis store og her legger jeg først opp et underliggende grid/rapport. Noen ganger overmaler jeg billedflaten slik at det bare er små spor igjen – andre ganger settes fokuset på det komponerte mønsteret, – men avvik er alltid spennende! Materialet er her lerret som jeg tilslutt spenner opp på blindramme.

De flerfargete linosnittene planlegges nøye før oppstart. Her er utfordringen å få form og farger til å fungere sammen. Oftest består uttrykket av 3 eller 4 plater. Disse arbeidene er narrativer med et tydelig figurativt billedspråk.

I de mindre maleriene på papir er prosessen annerledes – her jobber jeg helt intuitivt, og tanker og ideer som kommer opp der og da.

Mange synes det er forvirrende å jobbe med ulike uttrykk, men for meg er det bra da jeg alltid føler meg fornyet og stimulert når jeg vender tilbake til en spesifikk uttrykksform etter en tids opphold.

Plats:

Bidenkaps gt 4 Oslo

Besök i ateljé:

Ja
Atelier i min leilighet: Bidenkaps gt 4 Oslo

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

www.ast-art.no
Instagram

Utbildning:

Århus kunstakademi, Mastergrad i pedagogisk estetikk HIO, Grunnfag i kunsthistorie
l

Teknik:

Div. teknikker innen akrylmaleri og grafisk lino-teknikk
l

Inspirationskällor:

Billedkunst: særlig koloristiske malere,
Filmer : bl a klassikere: Bergman Tarkovskij og Kaurismäki
l

Aktuellt:

Rælingen Kunstforening, mai -19 (Heksagon-mønstre)

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?