fbpx

Åsa Malmgren

Konstnär


Om mig

Jag hade från början givit upp tanken på att kunna lära mig att teckna, hade inget tålamod att titta på instruktionsfilmer, läsa böcker eller rita ett motiv 100 gånger. Nej, jag ville ju kunna direkt! Och hur skulle de gå till? Jo till min glädje i augusti 2014 hade jag instagram och hittat begreppet Doodling.
Jag började rita simpla mönster,steck,trianglar och cirklar och har ritat varje dag sen dess för att hitta min egen stil och vad jag tycker är roligast. Mitt tecknande är lite som ett pussel för mig utan en bestämd plan om hur resultatet ska bli, bara att det ska bli en uggla t.ex. Älskar det detaljrika, att betraktaren ska stanna länge, titta och hitta nya saker för varje gång.
Jag tänkte att om jag ritar motiv som inte finns i verkligheten så finns ju inget rätt eller fel. Är jag nöjd med det jag skapar så är det bra och den enda bekräftelse jag behöver för att fortsätta mitt livs passion.

Plats:

Ljungby

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

Självlärd
l

Teknik:

Skissar med blyerts, sedan använder jag tunn fineliner touchpenna 0,05-0,2 mm, promarkers och färgpennor. Jag använder papper som har mer naturell färg, grått och svart istället för vitt.

Inspirationskällor:

Jag har en egen livlig fantasi men älskar doodleart, steampunk, fantasy och alla slags djur, söta som konstiga.
l

Aktuellt:

Jag finns representerad på Galleri Penseln och Järnet i Vadstena.
@penselnochjarnet

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?