fbpx

Annelie Worgard

Fotograf


Om mig

Att fotografera får mig att känna mig mer levande. Jag har fotograferat sen vintern 2003 och blev förtrollad från första stund. En till synes ny värld öppnade sig när jag såg genom kameralinsen. En värld jag glömt jag såg som barn. Nu var den här igen, förunderlig, förtrollande och med ett myller av färg, form och över allt annat, den var fylld av liv.

När jag var ung var det teckning, målning och poesi som lyfte min värld. Jag förstod inte, tänkte, så här är det för alla ungdomar. Med kameran kom allt tillbaka. Jag känner mig som en upptäcktsresande, jag får en chans att se allt på nytt, mer intensivt. Vad är det jag ser? Den tanken skärper sinnena. Bilder för mig är, när det är som bäst, poesi utan ord.
Nu när jag skriver så ser jag blåsten röra sig i grödan på åkern. Det finns ljud i också. Ljudet är viktigt. Hur fångar jag ljudet i en bild? Jag försöker se mina bilder som kompisar, det tar bort pressen av att känna att -jag- måste vara en bra fotograf. Vad jag finner fascinerande ser någon annan på ett helt annat sätt. Mina bilder hänger ibland på restauranger, caféer. Det gillar jag. Född och uppvuxen i Hässelby utanför Stockholm följt av 25 år i skogen i Vallentuna. Nu bor jag i byn Tosteberga , med gångavstånd till havet. Här njuter jag av vinden, fåglarna och havet. Sen början av 2018 driver jag Annelie Worgard Fotografi. Här säljer jag mina egna bilder samt fotograferar på uppdrag.

Plats:

Tosteberga by vid havet utanför Kristianstad.

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Autodidakt med kurser i målning samt fotografi.
l

Teknik:

Digital fotografi.
l

Inspirationskällor:

Allt möjligt, musik, ljud, böcker, människor, möten, målningar, just nu Monet och Lars Lerin, Lars Jonsson och hans fåglar.
l

Aktuellt:

Provtrycker fler bilder som skall bli konst(vy)kort samt förbereder mig för 2020 års kalendrar.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?