fbpx

Anne Skrede

Konstnär


Om meg

Jeg er født kunstnersjel og har alltid utfordret mine kreative sider. Tegning, maling, snekring, keramikk, metallforming og andre teknikker og materialer har vært meg nær på hele min kunstneriske vei.
Jeg har utdannelse innen kunst- og håndverksfag, design, produktutvikling og pedagogikk, noe som har gitt meg et stort spekter å spille på i forhold til materialer og uttrykksformer. De ulike teknikkene påvirker hverandre og gir ideer til videre utvikling.
Jeg arbeider hovedsakelig med billedkunst og mine arbeider er både i store og små formater. Jeg uttrykker meg i et eksperimenterende og spontant språk der jeg handler etter instinktet snarere enn tanken.
Jeg søker å formidle følelsenes kontraster og forbindelsen mellom disse i et slags komprimert paradoks. Det vakre og det brutale eller det triste og det humoristiske, vekslingen mellom tiltrekning og frastøting smelter sammen i billedflatens totale komposisjon.
Gjenbruksmaterialer og gjenstander tæret av tidens tann satt inn i nye konstellasjoner, skuddhull fra våpen, kjemikalier og maling på lerret og metallplater, collage og assemblage er blant virkemidlene jeg benytter i skapelsesprosessen.

Plats:

Stavern, Norge

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Hjemmeside:

www.anneskrede.com (Litt gammel, men ny er under utvikling)
www.epla.no (søkeord: Annekrakken)
www.instagram.com/anneskrede

Utdannelse:

2010 Universitet i Sørøst- Norge, Notodden, design, kunst og håndverk
2006 – 2007 NTNU Ped. Statistikk
1992 – 96 Høyskolen i Oslo og Akershus/ OsloMet:
Cand.mag. Formgiving og produktutvikling
Adjunkt, pedagogikk
Spesialiseringsstudium i metall,
Tre, metall, keramikk,
1991 – 92 Røros videregående skole
VK 1 Kunsthåndverksfag; tre, metall, keramikk
1979 – 80 Sund folkehøgskole
Formingsfag
1978 – 79 Stjørdal videregående skole
Møbelsnekkere
l

Teknikk:

Billedkunst:
Maling- akryl/lakk på lerret, tre- og metallplater, collage og assemblage er blant virkemidlene jeg benytter i skapelsesprosessen.
Readymades:
Skulpturer/ objekter laget av gjenbruksmaterialer jeg finner eller kjøper og setter sammen.
Håndverk:
«Annekrakken» inspirert av gamle ”footstools”. Benene er laget i gjenbruksmaterialer fra eks. gamle avlagte stoler. Setet er i limt furu med tempurmadrass, trukket med håndsydd under- og overtrekk i ulike stoffkvaliteter. Annekrakken er et lite ”smykke” med stor bruksfunksjon som gir god avlastning for både rygg, lår og knær.

Inspirasjonskilder:

Hele livet og alle dets eksistensielle dimensjoner er en inspirasjonskilde. Folk, dyr og naturen, møte med andre kulturer, musikk, farger, former, materialer, følelser…
Jeg hører til innen de ekspresjonistiske retninger og blir særlig inspirert av neo-ekspresjonismen. Eksperimentelle og innovative Avantgardister er også en spennende kilde til inspirasjon.
l

Kommende utstillinger, prosjekter:

Høstutstilling Kunsthall Sjøparken der jeg også er kurator.
Div popup utstillinger i sør-Norge.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?