fbpx

Anna Magnusson

Fotograf


Om mig

Gycklaren tar livets allvar med humor och humorn på största allvar. Det är ett berättade inslag i livet med glimten i ögat; det är den glimten som återspeglar sig i mitt uttryck som konstnär och som jag arbetar fram i diverse olika material och tekniker.

Anna Magnusson är en lätt förvirrad 1976 års-modell. Som är rapp i käften och har en vass tunga. Hon har en stor portion av självironi, sarkastisk humor och anser att allt går att skämta med och om – hur hemskt ämnet än månne vara. Jag har en stark tro på att med hjälp av skratt och humor kan man få ondskan att krypa tillbaka i sitt hörn. Människor behöver humor för att över huvud taget överleva. Det är med hjälp av humor, skratt och glädje jag orkar igenom min vardag, ihop med mina vänner, familj och djur som betyder väldigt mycket för mig.

Fotograferingen är ett enormt tillfredsställande konstuttryck – med ett fingertryck har man frusit tiden för evigt. Min styrka är att jag är van att ha djur, barn, folk på scener, fordon med mera framför linsen – allt det som händer där och då – vardag som fest. Genom detta har jag lärt mig fånga ögonblicket där andra kanske lägger tid på att ställa upp sina modeller.

Jag fotar dagligen, inom måleriet har jag provat många tekniker men det är framförallt akryl som jag arbetar med. Det står även en halvfärdig keramikverkstad och väntar på att den ska bli färdig någon gång i framtiden

Plats:

Koppom

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

1.5 år på Kyrkeruds folkhögskola
2 YH teknikillustratör
Foto självlärd
l

Teknik:

Akryl och foto
l

Inspirationskällor:

Livets alla skiftningar i glädje och sorg, vardag som fest. Leken är viktig både i färg med pensel eller genom linsen på kameran. Man ska ha roligt oavsett om man fotar eller målar. Foton blir mer levande om man har roligt och de som plåtas slappnar av och har en kul stund i livets allvar. Hos djur och natur finns en outtömlig inspirationskälla.

Det är spännande att studera man vet aldrig vad som bjuds framför kameran av ljus, färger, form och roliga, vackra, magiska scener som bjuds av natur och djur.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?