fbpx

Anna Bergqvist

Konstnär


Om mig

”Måleriet är för mig ett sätt att kunna uttrycka mig på och målet med min konst är att beröra och sprida glädje”

Mitt namn är Anna Bergqvist och i min källarateljé i Trollhättan skapar jag och utvecklas i mitt måleri. Skapandet har funnits i hela mitt liv ända från att jag var en liten flicka och fick möta och inspireras av tre olika konstnärer under min uppväxt i skolan. Dessa kvinnor har inspirerat och skapat en nyfikenhet och lust att utforska material och färger. Under min uppväxt har jag alltid haft en kreativ mamma och en musikalisk pappa så kreativitet har alltid varit en naturlig del av mig.

Inspiration hittar jag i vardagen där färgkombinationer genom upplevelser, erfarenheter, tankar och miljöer får utlopp i mina konstverk. Mina kvinnor handlar ofta om livet och alla de olika roller vi bär med oss i olika situationer. Livet är inte svart eller vitt utan består av nyanser som berikar oss. Vi blir i ett sammanhang och påverkas av de människor och miljöer vi möter och har runt omkring oss.

Mitt formspråk präglas av att dukarna växer fram i olika lager med färg som spacklas och ibland trycks med olika föremål där färg och form blandas i olika färgkombinationer. Dukarna vrids och vänds åt olika håll och plötsligt dyker mina kvinnor upp och vill förmedla en känsla jag bär med mig.Jag målar med akrylfärg, tusch/ink, sprayfärger och ibland har tavlorna ett inslag av bladmetall. Ibland uppstår en dikt till tavlan utifrån mitt innersta rum.

Jag målar även lampskärmar

Plats:

Trollhättan

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

annabergqvistart.com
Instagram: annabergqvistart

Utbildning:

Mediaprogrammet under gymnasiet
Utbildad Förskollärare
Ledarskap
Silversmidekurs – Folkuniversitetet
7,5 hp Färglära 1
7,5 hp Färglära 2-pågår
l

Teknik:

Akryl och även mixmedia med inslag av tusch, metallblad, sprayfärger

Inspirationskällor:

Inspiration hittar jag i vardagen där färgkombinationer genom upplevelser, erfarenheter, tankar och miljöer får utlopp i mina konstverk.
l

Aktuellt:

Samlingsutställning på Svenska Konstgalleriet i Malmö den 28 sept tom 12 okt

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?