fbpx

Ann Frödeberg

Konstnär


Om mig

Jag började måla i olja för drygt 25 år sedan, en kvällskurs hos ABF. Läraren var snabb med att säga att jag målade bakvänt…. det var roligt att måla men jag fick liksom inte till det riktigt, så jag slutade. Jag var inte bra på att måla föreställande. Och då kan man ju inte måla… Några år senare gick jag kurs i akvarell, också det i regi hos ett studieförbund. Att släppa kontrollen var spännande! Men inte heller där stannade jag kvar. Det var först våren 2018 när jag ramlade in i en gratis onlinekurs i akrylmåleri med abstrakta förtecken via Facebook, som dörren till måleriet fullkomligt sparkades upp! Dirty pouring blev en del av lärandet, nu avlöser nätkurserna varandra i jakten på att lära mer kring struktur, färg och form!

Att måla har blivit ett stort behov hos mig, vilket också har gjort att jag lättare upptäcker andra behov som får lov att ta mer plats. Jag älskar utmaningen att stå framför en tom duk, sätta första färgklicken och sedan inspireras av varje lager av färg och struktur jag får lust att lägga på. Förutom onlinekurser gick jag i somras grundkurs i Vedic Art på Skurups folkhögskola, en konstart som passar mig väl då jag målar intuitivt. Det blir liksom aldrig som jag först tänkt, det blir istället något annat!

Plats:

Hässleholm

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Instragram @artbyannfrodeberg

Facebook

Utbildning:

 • Lärarutbildning i Vedic Art samt flertalet workshops online.
 • Fortsättningskurs Vedic Art samt Lärarutbildad i Vedic Art
l

Teknik:

Akryl, mixed media, dirty pouring. Målar intuitivt.

Inspirationskällor:

Naturen, människor med sina olika lager av ljus och mörker, förväntningar, besvikelser, glädjestunder, kärlek – allt vävs samman och när man skrapar på ytan kan något överraskande komma fram.
l

Aktuellt:

 • Utställning Interface Gallery, Tofta galleri, Varberg t o m maj 2021
 • Utställning Sösdala Art&DesignRoom januari – juni 2021

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?