fbpx

Ann-Charlotte Paulström

Konstnär


Om mig

För 4 år sedan började jag måla, i samband med att jag sjukskrevs för utbrändhet. Jag har alltid haft önskan om att få kladda med färg i min ateljé, och då ville jag ge det en chans, för min egen skull.
Så jag började måla hemma med akryl. Ett medium som är mer snabbjobbat, men består samtidigt av tjocka kladdiga färger. Dessa går både att tunna ut men också kladda på rikligt med färg så att målningen får en annan dimension.

Jag målar ofta stort, 100×100 cm, men arbetar även med mindre varianter, 60×60 som minst.

Första utställningen hade jag i Åhus. Under den perioden hade jag målat lite för mycket och hade hemmet fullt av tavlor. Någon föreslog att jag skulle sälja mina målningar så jag la ut dem på Facebook… De gick åt alltihop vilket var fantastiskt roligt och ledde till att jag började fundera på vilket nästa steg skulle bli.

2017 blev jag uppmärksammad på att Handelsbaren i Åhus sökte konstnärer för en utställning. Jag sökte och blev inbokad…
Jag minns att känslan i stort var vidrig, att hänga ut insidan på sig själv för allmän beskådan, inte kan väl jag göra det?! Det var med andra ord jättenervöst, men utställningen gick klart över förväntan och jag sålde i stort sett alla mina målningar.

Självförtroendet är något som kommit successivt, likaså vetskapen om att jag kan befinna mig på den här nivån.

Drömmen på sikt är att kunna gå ner i tid på vardagsjobbet, och leva på konsten. Just nu har jag för lite tid att göra det jag vill allra mest – att måla.

För mig är konst synonymt med känsla. Det kan både handla om den känsla jag hade när en specifik målning skapas och när den är färdig – men även känslan som en målning plockar fram hos betraktaren och känslorna som uppstår när samma betraktare köper med sig målningen hem. Som väl är så upplever jag oftast den sistnämnda känslan som riktigt häftig – tänk att andra människor har min konst, som jag gjort och som betytt så mycket för mig, på sina egna väggar. Magiskt!

Plats:

Hässleholm

Besök i ateljé:

Ja, vid överenskommelse.

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram

Utbildning:

Autodidakt konstnär, förskollärare.
l

Teknik:

Akryl mest, mixed media. Använder även sprayfärg.
l

Inspirationskällor:

Musik, och livet i sig. Jag har stor variation mellan abstrakt och olika färgskalor.
Humöret styr det mesta.
l

Aktuellt:

Konstrundan under påsken, den fria konstrundan. I år kommer den inte att vara på Åhus, som de senaste två åren. Istället ställer jag ut i min ateljé (Torsgatan 2 i Hässleholm) under långfredagen och på påskafton.
Jag ser fram emot att hålla utställningen på hemmaplan i år och träffa både nya & gamla bekanta.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?