fbpx

Anita Ejrup

Konstnär


Om mig

Anita Ejrup, konstnär i måleri och skulptur. Håller skulpturkurser i Vedic Art och har haft lärarkurs Vedic Art skulptur på Vedic Art Academy samt målerikurser i Vedic Art.
Anita är fascinerad av människokroppens möjligheter att uttrycka känslor. Hon inspireras av små som stora livshändelser. ”Den glädje som själva skapandet ger är livsnödvändigt för mig för ett fullödigt liv. Jag är evigt tacksam för att jag får möjlighet att delge andra dessa fantastiska upplevelser som blir en naturlig följd av att ge sig in i de vediska principerna för måleri och skulptur.”
När Curt Källman började med veckokurser i Vedic Art sommaren -88 var det en självklarhet för Anita att delta. Detta medförde flytt till Skåne och heltidskurs i Vedic Art 1989. Sedan dess har Vedic Art varit hennes andningshål, och öppning till hennes ursprung samt vägen till glädje och skaparförmåga. År 2002 började Anita med Vedic Art skulptur på Öland. Nu både målar och skulpterar hon, samt håller skulpturkurser, lärarkurser och privata målerikurser Vedic Art.
Anitas dröm är att inspirera till skapande och självläkeri. Hur det går till är något som succesivt får växa fram och är en individuell process vilken ser olika ut för alla. ”Jag vill visa att alla kan skapa och alla kan ta eget ansvar för sin hälsa. Med skapa menar jag inte bara måla och skulptera utan alla former av nyskapande såsom textilhantering, bygga hus, uppfinna saker, arbeta i trädgård etc. Endast du själv sätter begränsningarna”.

Plats:

Stockholm, Fruängen.

Besök i ateljé:

Ja

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

ejrup.se

Utbildning:

Leg. Läk., Leg. Sjukgymnast, Ayur Veda läkare, Autodidakt konstnär, utbildad Vedic Art lärare, av Curt Källman.
l

Teknik:

Måleri: akryl och olja. Skulptur: lera.
l

Inspirationskällor:

Människokroppen. Stora och små livshändelser. Uttryck av rörelse och känsla. Medvetandeutveckling. Fokusera vårt medvetande till att skapa det liv vi vill ha på jorden.
l

Aktuellt:

Vedic Art ONLINE-kurs skulptur på svenska,Tisdag 5 mars 2019, kl 18.30.
Vedic Art ONLINE-Course sculpture in engelska, Sunday 10 mars 2019, at 04.30 pm.
10 lektioner. Mer info: ejrup.se

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?