fbpx

Angela Björk

Konstnär


Om mig

Konst har varit en naturlig del i mitt liv och har funnits med sedan barnsben. Min unga vackra mamma stod ofta och målade i vardagsrummet i vår lilla lägenhet och redan som liten fick jag vara med i hennes ateljé och skapa tavlor i olja. Vi var flitiga besökare på olika gallerier både i Sverige och utomlands, och jag älskade det.

Ibland tar dock livet oväntade vändningar. Efter sorg och utbrändhet upptog jag målandet som gav mig stor glädje, min konstnärsresa började där med målande på en högre nivå och efter det har utställningarna rullat på.

Jag målar helst i akryl men även i olja och akvarell och kolkritor, och jag använder inga penslar utan målar med mina händer och palett-knivar ibland. Att måla med händer och fingrar ger mig känslan av att ha 100% kontakt med färg och duk.

Jag målar det som faller mig in, det som tilltalar mig för stunden. Mestadels känslor i form av en kvinnogestalt, men jag gillar även att måla trolska skogar och andra naturmotiv som också har blivit mycket omtyckt och omtalat.

Budskapet jag vill förmedla med mina målningar tar sig ett lekfullt, naivt, och ibland på gränsen till abstrakt uttryck – med yviga rörelser och linjer. Ibland blir det en dansande rörelse, ibland en mer eftertänksam.

Jag tror mycket på energier och hur dom påverkar oss, oavsett vad jag målar så vill jag att tavlan ska utstråla något positivt och även om motiven ibland är mörkare, så finns hoppet och ljuset alltid närvarande.

Både dans och mystik går att finna i mina tavlor. Jag jobbar ibland med ett djup i tavlan för att ge åskådaren en känsla av att vilja kliva in i den. Den gula färgen finns ofta med i mina tavlor och den symboliserar hopp, ljuset, glädje, sol.

Övriga saker jag tillverkar är pärlsmycke och drömfångare.

Jag har utbildningar inom kläddesign, som tandsköterska, och har jobbat 14 år som butikschef samt drivit en egen webshop med inredning bland annat. Så det konstnärliga skapandet har alltid varit närvarande i olika uttryck och former.

Plats:

Torseredsvägen, Trollhättan
Den äldsta delen som även kallas kråkestan.

Besök i ateljé:

Ja. Boka en tid med mig så jag är på plats

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Autodidakt men har även läst kreativa utbildningar såsom konfektionsteknik samt modedesign med kroki i Borås.
l

Teknik:

Jag målar mestadels med mina händer men även med palettknivar. Jag målar helst i Akryl men även i olja och kol och akvarell beroende på vilken period jag är inne i.

Inspirationskällor:

Ibland får jag frågan varifrån jag hittar inspiration och på den frågan svarar jag ALLT.

En inspiratör och favorit är Ian Rusth, även han är ett barn av Trollhättan och precis som jag är han en glad colourist som älskar att måla lekfullt.

Jag finner inspiration i det mesta och målar främst det som faller mig in. det som tilltalar mig för stunden så därför varierar mina motiv otroligt precis så mycket känslor som finns i mig hela tiden. Allt börjar med en känsla sen färgval och den börjar skapandet.

Situationer i livet, människor, natur, och mina känslor tyr vad det blir. Känslan gestaltar jag ofta i form av en kvinnogestalt som ger uttryck för det jag vill förmedla.
Det finns alltid ett “djup” i mina tavlor och ibland även ett allvar, men då jag är en djup optimist finns ljuset och hoppet alltid med.

Förutom att jag såklart inspireras av de största konstnärerna genom tiderna inspireras jag faktiskt av mig själv och mitt eget driv framåt.

l

Aktuellt:

UTSTÄLLNING PÅ ARKEN ARTGARDEN HOTELL OCH SPA I GÖTEBORG 26 OKTOBER TILL 27 NOVEMBER 2019

SEPARATUTSTÄLLNING PÅ VANN SPA OCH HOTELL I LYSEKIL SEPTEMBER 2019

SAMLINGSUTSTÄLLNING I ROM JUNI OCH JULI 2019

JUBILEUMSFIRANDE I MIN ATELJÉ SOM FIRAR 6 MÅNADER. 15 JUNI KL 12-16 SE EVENT PÅ FB OCH VISIT.SE

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?