fbpx

Anders och Annika Borgenhag Holmqvist

Konstnär


Om mig

Anders & Annika Borgenhag Holmqvist är ett konstnärspar som är bosatta i Torshälla en bit utanför Eskilstuna. Där driver de också sitt Galleri Borgenhag Holmqvist tillsammans. I galleriet visar de sin egen konst, men har även utställnigar med gästande konstnärer. Anders och Annika arbetar båda i akryl på duk, oftast i stora format. Motiven är hämtade från deras vardag, men har ett oväntat ljus över sig. Många gånger finns det ett exestensiellt ifrågasättande representerade i deras bilder.

Plats:

Torshälla

Kontakt:

Kontakta

Utbildning:

Annika och Anders är båda utbildade illustratörer från Mälardalens Högskola. De har även gått förberedande konstutbildningar på folkhögskolor runt om i Sverige. Annika är uppvuxen i en konstnärsfamilj, där hon tidigt fick lära sig grunderna i måleri. Anders upptäckte måleriet i vuxen ålder och valde då att utbilda sig inom illustration.

Annika:
Eskilstuna Folkhögskola, Est. Linjen 94-95. Ölands Folkhögskola, Bild och Textil Form 97-98. KV-Konstskola, Göteborg Bild och rumsgestaltning 98-99. Informativ Illustration, Mälardalens Högskola 01-04

Anders:
Informativ illustration, Mälardalens Högskola 2004-2007

l

Teknik:

Akryl
l

Inspirationskällor:

Situationer i vardagen
l

Utställningar:

Förutom ett stort antal konstutställningar i egen regi har paret medverkat på de jurybedömda utställningarna Moving Art, Vårsalongen i Göteborg och Sörmalndssalongen i Eskilstuna.
l

Aktuellt:

Kommande utställnigar som paret kommer att medverka på är Konstrundan i Torshälla, påskafton 2019 och Konstveckan i Eskilstuna, v.40 2019.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?