Logo Artportable

Svenska konstsajten som får hjärtan att sjunga

2022-05-12

Hälsosamma effekter

Kreativitet har häslosamma effekter för det psykiska måendet. Återhämtningen förbättras och vi får verktyg för att lära oss att uttrycka känslor och uppleva känslan av syfte och prestation. Så gott som all kreativitet berikar vår relation med oss själva och andra. 

Samtidigt är konstvärlden ökänd för att vara stenhård mot oetablerade konstnärer och bara någon promille får ställa ut på ansedda gallerier. Om du vill nå ut med din konst behöver du idag därför anpassa dig till det digitala, där nya möjligheter finns. Grundläggande är att visa upp konsten på proffsigast möjliga sätt så att köparen kan avgöra hur konsten skulle se ut hemma.

En tumregel är att köpare fångas av det första intrycket och att de därefter behöver kunna bilda sig en förståelse för hur verket verkligen ser ut för att de ska bli affär. Många konstnärer missar tyvärr dessa två steg – antingen är den första bilden för dåligt beskuren och dåligt upplyst eller så saknas kompletterande bilder. Lyckligtvis finns idag möjligheter att snabbt visa upp sitt verk på bästa möjliga sätt genom smarta, digitala verktyg.

Stockholmsföretag mot strömmen

En av anledningarna till att det svenska Artportable.com har haft stor framgång med sin Portfolio för konstnärer är: ett enkelt publiceringsverktyg som får ut perfekta bilder till en stor publik. Artportable uppskattas av allt fler, både i Sverige och andra Nordiska länder, på grund av möjligheterna att nå ut med sin originalkonst på ett effektivt sätt.

Med utgångspunkt i grundarnas erfarenheter inom content-marketing, samt starka samarbetspartners har Artportable utvecklat ett verktyg för konstnärer där de kan ge utlopp för sin kreativitet och nå ut till en publik.

Artportables teknikplattform hanterar en stor mängd data och kan visa upp konst inför de personer som förväntas tycka om den. Denna demokratiska väg där man enbart specialicerat sig på konst har ingen tidigare lyckats med. Fler konstnärer ansluter i takt med att många upptäcker möjligheten att nå ut med sin kreativitet, och på så sätt bidrar Artportable till en viktig samhällsfunktion.

Internationellt och lokalt erkännande

Norge, Danmark och Finland har alla stolta traditioner av konstnärligt skapande, detta har idag utvecklats till en folksport där konstnärligt skapande växer snabbt, inte minst under pandemin.

Norge är det land utöver Sverige som bidragit med flest medlemmar till Artportable. Under Olympiska Spelen 2022 medverkade två norska konstnärer i Artportables TV-reklam-satsning som visades i Discovery-nätverket. Reklamen sågs av miljontals människor och blev omskriven av flera sajter. På sajten Finanstid skrevs:

– Budskapet med kampanjen är att det ska vara enkelt att hitta och köpa originalkonst direkt av konstnären och tanken är att fler ska kunna ta del av Artportables digitala galleri. Under OS-veckorna kommer TV-tittare kunna se Artportable i rutan både i TV3 och Kanal 5, samt online på Discovery+.

Många nöjda kunder

– Att vara hos er på Artportable förgyller mina dagar och gör mig glad. Jag har bara varit med i 3 veckor och jag tycker det är en superbra plattform och samlingspunkt för alla människor, säger Carolin Asadour.

– Jag hade tänkt att skaffa mig en egen hemsida för min konst, men jag struntar i det, den här plattformen är superbra! Jag är också mycket tacksam över den snabba servicen från kundtjänst, säger Kalervo Karlsson från Finland.

– Artportable = Nyskapande! Kreativitet! Positiv energi! Högt tempo! Glädje! Högt i tak! Passion för konst! Engagemang! Visioner!, skriver Susanne Strandänger.

Ställ ut din konst på Artportable här

 

 

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable