Logo Artportable

Så når konstnärer ut med hjälp av svenska konstsajten

2022-05-17

Sedan starten har svenska Artportable, med kontor på Södermalm, haft som mål att sammanföra konstnärer och konstintresserade. Att bygga en bra portfolio ska leda till ökad försäljning av originalkonst.

Visa upp din konst digitalt inom 3 minuter!

Mycket har hänt inom utvecklingen av företagets digitala lösningar för konstnärer under fyra år. Men något som inte skiljer sig är att Artportable då som nu jobbar för att demokratisera konstvärlden. Artportables portfolio används av alla typer av konstnärer – från amatörer till proffs. Varför inte värna om sin exklusivitet? Artportable bygger upp en stor bank med konst – som låter alla besökare ta del av det som passar just dem. Varje portfolio på Artportable är ett eget universum och det finns tusentals universum på sajten, vilket ligger bakom den optimerade upplevelsen för besökaren. Artportable har också som ett genomgående mål att vara öppna för människors kreativitet, oavsett bakgrund och utbildning.

Det bästa från flera nordiska länder

För Carolin Assadour är det viktigt att försöka göra saker utanför sin comfort zone, det är då hon upplever att man lär sig något nytt, vare sig det är positivt eller negativt. 

– I framtiden skulle det vara riktigt fantastiskt att klara mig ekonomiskt på min konst. 

Efter att ha toppat flera listor hos Artportable ser hon nya möjligheter.

– Att vara hos er på Artportable förgyller mina dagar och gör mig glad. Jag har bara varit med i 3 veckor och jag tycker det är en superbra plattform och samlingspunkt för alla människor, säger Carolin.

Konstverken som laddas upp i varje portfolio visas i realtid i flödet ”Senaste”. Konstnärernas följare kan dela ut gilla-markeringar vilka i sin tur gör att verken hamnar på listorna ”Trendande” och ”Topplista”.

Visa upp din konst digitalt inom 3 minuter!

 

 

Säljer bra 

På Södermalm har Artportable sitt kontor. Under samma tak finns företagets Showroom där konstnärer och konstintresserade kan mötas fysiskt. Inget mäter sig dock med den digitala räckvidden. Under Olympiska Spelen 2022 satsade Artportable på TV-reklam i Discovery-nätverket. Reklamen sågs av miljontals människor och ledde till ett kraftigt uppsving i försäljningen för Artportables konstnärer.

Tiden som besökaren tillbringar på sajten ökar också. Med nya funktioner så som ”Rum” där användare kan se verken hemma hos sig själva, med exakta mått har tiden per användare på sajten ökat rejält. 

En portfolio med det bästa från konstnären

Det skulle krävas tusentals fysiska gallerier för att mäta sig med den mängd konst som finns på Artportable.com. Tjänsten har funnits på marknaden sedan 2019 och har ett växande antal kunder i Norden. Artportable satsar även på att sprida sig till ytterligare länder och med fler konstnärer i alla prisklasser som väljer Artportable sprids ordet utanför Nordens gränser.

Visa upp din konst digitalt inom 3 minuter!

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable