Logo Artportable

Så gör du din portfolio mer attraktiv

2022-01-26

Konstvärlden förändras ständigt och digitala gallerier har de senaste åren blivit allt vanligare. Genom att ha en portfolio online kan du enkelt nå ut till köpare över hela världen. Men det finns saker som är bra att tänka på när du ställer ut din konst på nätet.

På Artportable är portfolion ditt fönster till omvärlden. Det är där du har chansen att kommunicera vem du är och vad ditt konstnärsskap handlar om och på bara några sekunder kommer besökaren att ha bildat sig en uppfattning om dig och din konst. Portfolion är helt enkelt ditt bästa verktyg för att få fler följare och att optimera den är ett bra steg på vägen. Så hur gör du som konstnär för att på bästa sätt nå ut med din konst på Artportable?

Vi har samlat 5 tips som kan hjälpa dig att komma i gång med din portfolio!

Skriv ut titel

Är verket inspirerat av något särskilt eller ett nummer i en mindre serie? Dela med dig av det! Kanske tycker besökaren att verket föreställer något helt annat men genom att sätta en personlig titel låter du den som inte är bekant med dig eller ditt konstnärsskap ta del av din värld. 

Bli medlem här!

Atrportable Portfolio Titel
                                                                           En titel under verket kan fånga köparens uppmärksamhet

Mått och teknik

Storleken på ett verk är många gånger av central betydelse för köparen. I vissa fall är det även utgångspunkten för vilka konstverk som är av intresse. Skriv gärna ut höjd, bredd och djup. Om verket är inramat kan du även förtydliga vilka mått som gäller för ramen. 

Detsamma gäller teknik. Olja, glas eller foto? Gör det möjligt för betraktaren att föreställa sig verket framför sig! 

Ange pris

Allt som gör det enklare för den potentiella köparen att fatta ett beslut är positivt. Att lägga till priset på ett verk underlättar köpprocessen och därför uppmuntrar vi alla till att dela med sig av det. Det ska vara lätt för köparen att hitta verk som matchar deras budget!

Bli medlem här!

Artportable Portfolio Pris
                                                                          Att ange pris på dina verk underlättar för köparen

 

Skriv en intresseväckande biografi

Det är lätt att underskatta betydelsen av din biografi. Kanske tycker du själv inte att du är den mest intressanta personen i världen, men för köparen kan det vara avgörande för om konsten når fram eller inte. En kort och kärnfull presentation om ditt konstnärskap kan vara välkommen information för den som besöker din portfolio. 

Visst säger en bild mer än tusen ord men att få veta mer om symboliken, skapandeprocessen och historien bakom verken kan få dina följare att känna något extra!

Lägg upp bra bilder

Hur tilltalande dina konstverk än är kan en suddig bild dra ner verkens potential. På samma sätt som du aldrig skulle ställa ut ett halvfärdigt konstverk kan det vara bra att tänka en gång extra innan du lägger upp en ogenomarbetad bild. Så lägg upp bilder med bästa möjliga kvalitet. Se till att de är tagna i naturligt ljus med ordentlig skärpa och i de fall det behövs - en avskalad bakgrund. Konstintresserade har ofta ett öga för estetik så det de ser i din portfolio kommer att avspegla sig i hur de ser på konsten.

Bli medlem här!

Din portfolio är en förlängning av ditt kreativa jag - så lägg ner tid och energi på att utforma den. Lycka till!

 

 

 

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable