Logo Artportable

Max jobbar som konstkoordinator: "Det roligaste är att bygga upp genuina relationer"

2022-01-27

Max har jobbat inom sälj de senaste två åren men det var inte förrän han började jobba på Artportable som hans konstintresse fick utrymme. Nu tillbringar han dagarna med att kontakta konstnärer som vill använda sig av Artportables digitala konstplattform. 

 

– Mitt jobb är att ta kontakt med konstnärer som är intresserade av att veta mer om företaget. Jag får dem att förstå att synlighet är a och o och att det är precis det vi bidrar med. Syns man inte så finns man inte. Jag hjälper dem att synas. 

Jobba som konstkoordinator/säljare på Artportable

 

Max Levin Artportable
                  Max jobbar som konstkoordinator på Artportable.

Max kommer själv från en konstnärsfamilj och har ett stort konstintresse.

 

– Min styvfar är konstsamlare så jag växte upp med att gå på museum och ha konst runt omkring mig. Jag lärde mig tidigt att uppskatta det.

 

Han har även gått en konstkurs i USA och målar själv vid sidan om. Nu jobbar han aktivt med flertalet konstnärer och får mycket positiv feedback.

 

– Det hjälper mycket i samtalen att kunna prata om konst, det är absolut ett plus. Konsten är väldigt personlig vilket leder till att man pratar om betydelsefulla saker och på så vis får man en närmare relation till konstnärerna.

 

Som konstkoordinator förmedlar Max olika tjänster. Det kan handla om allt ifrån portfoliotjänster till artiklar, annonsplatser i magasin eller utställningar i Artportables Showroom.

 

– Det blir aldrig påtvingat utan det är för deras skull vi finns här. Det är varma kunder som man kan skoja och prata med och eftersom mitt mål är att du som konstnär ska få utöva det du vill göra, vilket är din konst, blir de flesta nöjda. Över tid bygger man upp genuina relationer.

 

Att kontoret ligger vägg i vägg med Artportables Showroom där nya konstnärer ställer ut varje vecka tror han bidrar till den speciella känslan.

 

– Det är en rolig miljö att jobba i med bra läge, fräscht kontor och sköna kollegor. Det är en bra åldersmix på de som jobbar här och det tillför olika perspektiv.

 

Max Levin Konstkoordinator Artportable
                 Max i Artportables Showroom.

 

En utmaning kan vara att övertyga konstnären att satsa på sig själv.

 

– Många tvekar och är i valet och kvalet om de ska våga satsa på sin konst. Det är där jag kommer in och försöker få dem att tro på det de gör.

 

Till andra som vill jobba på Artportable säger han att det är bra att vara serviceminded och att ha en vilja att lära sig.

 

– Det är viktigt att alltid vara approachable och att jobba långsiktigt. Allting händer inte på en dag utan det tar tid att bygga upp ett förtroende. När man har befintliga och nöjda kontakter så blir jobbet enklare.

 

Jobba som konstkoordinator/säljare på Artportable

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable