Logo Artportable

Leo fick jobb som konstkoordinator: "Vi finns här för att prata med människor"

2022-01-31

Leo har en bakgrund inom säljbranschen men det var först när han började jobba på Artportable som har tyckte att jobbet blev riktigt roligt. Hans intresse för att måla kom väl till pass när han fick kontakt med konstnärer på daglig basis.

 

Som konstkoordinator består Leos dagar av att hitta utställningsmöjligheter för de konstnärer som är medlemmar på Artportables plattform och erbjuda dem tjänster för marknadsföring. Det kan handla om allt ifrån att hjälpa till med synlighet på sociala medier, boka utställningar i Artportables Showroom eller underlätta för dem att skapa kontakter via plattformen.

Jobba som konstkoordinator/säljare på Artportable

– Vi ringer upp konstnärer som vill nå ut med sin konst och hjälper till med marknadsföring för att de ska ha en möjlighet att sälja mer. Sedan håller vi kontakten med dem under hela året. 

 

Leo Konstkoordinator Artportable
 Leo jobbar som konstkoordinator på Artportable.

 

Leo har själv ett konstintresse som gör det extra roligt att prata med konstnärerna. 

 

– Jag har alltid uppskattat konst. Ända sedan jag var liten har jag ritat och målat själv. Kanske kommer jag utveckla det senare men just nu lämnar jag det åt konstnärerna. 

 

Han tycker att det finns en skillnad med att jobba på Artportable gentemot när han tidigare har jobbat med sälj.

 

– Det är roligt att prata med människor som faktiskt vill bli kontaktade. Det känns att man gör något bra när man hjälper dem vidare i konstvärlden. 

 

Det bästa med jobbet tycker han är när han får bra respons. När konstnärerna ställer ut i galleriet som ligger vägg i vägg med kontoret blir det en personlig kontakt. 

 

– Jag tycker om att känna att jag gör skillnad. Jag upplever att de flesta är nöjda efter sin utställning hos oss och det sprider bra stämning på kontoret. 

 

Leo Max Artportable Konstkoordinator
                  Leo med kollegan Max utanför Artportable.

 

Om man är intresserad av att jobba på Artportable tycker Leo det är viktigt att man är snäll, trevlig och lätt att ha att göra med.

 

– Alla är olika. Det är viktigt att ha förståelse för människors situation och kunna anpassa sig efter det. Ringer du någon som haft det tufft behöver du lyssna. Vi finns här för att prata med människor.   

 

Jobba som konstkoordinator/säljare på Artportable

 

 

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable