Logo Artportable

Ingela Dahlgren driver Skaparbubblan för att stötta andra konstnärer

2022-12-20

Ingela Dahlgren bor i Skåne tillsammans med sin familj, på dagarna driver hon Skaparbubblan där man kan få hjälp och stöttning med att komma vidare i sitt konstnärskap. Måleriet har varit ett stort intresse i många år, och med sin profession som Art Director är färg, form och marknadstänk något som hon jobbar med dagligen. 

Allt började i ett stort växthus. Ingela bjöd in likasinnade för att måla ihop. Där hölls kroki och andra kreativa workshops i en härlig miljö där de skapade tillsammans. Här kunde de utbyta erfarenheter och utvecklas ihop, samtidigt som Ingela inspirerade och förverkligade sin dröm om en kreativ oas för konstnärssjälar. Ingela har alltid haft ett stort intresse för att skapa och det är något som följt med henne sedan länge.

– Det är kul att träffa likasinnade, man har mycket gemensamt i sina tankebanor hur man ska gå vidare med saker och ting i sitt skapande och höra hur andra gör. Det blir ett utbyte mellan oss, säger Ingela Dahlgren.

I växthuset där allting började.

Från hobbymåleri i det tysta till ett medvetet skapande 

Måleriet har varit ett intresse under många år, men det var först för sju år sedan som Ingela bestämde sig för att gå från hobbykonstnär till vad hon brukar kalla kommersiell konstnär. Med det menar hon att man vill visa upp och sälja sin konst. Och i alla fall delvis kunna livnära sig på den helt enkelt. Skaparbubblan kom till under pandemin när Ingelas likt många andras arbetssituationer förändrades. Ingela kände att hon ville dra igång något nytt och antog sig en rolig utmaning - Skaparbubblan!

Skaparbubblan är en kreativ plattform för den som vill utvecklas och nå ut med sin konst. Här får man pepp och guidning för att sälja din konst och marknadsföra sig. Här arrangerar  Ingela ArtCamp, konstutställningar, kreativa workshops, krokiträning och Ateljehäng online med inspiration och liveshopping.  

Måla ihop.

Webshop och eget skapande

När det hela började under pandemin så ökade all onlineförsäljning. Då hoppade Ingela också på tåget. Hon öppnade en webshop och utvecklade sig inom det digitala. I shoppen lägger Ingela upp personliga favoriter - målarmaterial som hon testat och tycker om - som tips till andra på bra grejer att köpa hem till sitt skapande. Webshopen uppdateras regelbundet med nya och spännande konstnärsprodukter och kurser.

Ingela identifierar sig både med Skaparbubblan och sitt eget konstnärskap. Samtidigt separerar hon det också från sitt eget skapande, hon beskriver det som två hattar på. Ingelas konstresa går att följa på hennes sociala medier @ingeladahlgren.artcreation .

Under pandemin blev det allmänna intresset för konst och målning större och Ingela tycker att det är mycket roligt att fler och fler vill skapa. Hon säger att hon upplever en mindre blygsamhet för att vilja nå ut med sin konst än förr. 

– Det finns ett friare tänk att alla har rätt att försöka, säger Ingela Dahlgren. 

Ingelas eget skapande

Som liten började det med enklare blyertsskisser och avbildande av foton och föremål. Sedan har hon letat sig igenom olja och akvarell och ju längre tiden gått så har uttrycket blivit mer och mer abstrakt. 

Ingela har också en kollektion med konsttryck och designprodukter med motiv hämtade från sina originalmålningar. Hon jobbar med färgstarka toner och snygg design som genomsyrar och går hand i hand med skapandet då hon uppenbart har ett öga för färg och form. 

Vill du läsa mer om Ingela och Skaparbubblan? Klicka här!

Snabbast vägen in i gemenskapen är att gå med i Facebookgruppen "Skaparbubblan".

Filippa Flood

Skribent

Hitta din originalkonst på

link to artportable