Logo Artportable

Fira alla hjärtans dag med originalkonst - 5 kärleksfulla verk att inspireras av

2022-02-07

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg. Gör något unikt och ge bort ett originalverk.

På Artportable vill vi fira kärleken och tänka lite extra på de vi har i vår närhet. Oavsett om du vill fira dina föräldrar, kompisar eller din käresta är konst både roligt att ge bort och speciellt att få. Vi har valt ut några konstverk med värme och kärlek som passar extra bra till alla hjärtans dag!

Registrera dig på Artportable

 

Färgskogen - Clara Lundberg

Clara Lundberg
  Färgskogen (50x40cm) - Clara Lundberg

 

Clara Lundberg jobbar i akryl och målningarna är ofta abstrakta. Ibland figurerar silhuetter av människor i målningarna och med skuggor och ljus som skapar liv upplever hon att det är lättare att koppla känslan till sig själv. Trots att hon nästan alltid har en tanke om vad det ska bli vill hon att betraktaren ska få uppleva och tolka själv. Bland Färgskogens mjuka färger tillåts vi att gå vilse och glömma omgivningen för en stund.

 

Se fler verk av Clara Lundberg här!

 

 

Marie Lennartsson

Offshore (65x90cm) - Marie Lennartsson

 

Marie Lennartsson målar i akryl och akvarell, ofta naturmotiv. Det hon vill förmedla med sina målningar är en känsla av igenkänning. Kanske känner du igen något från barndomen eller en plats du har upplevt i hennes målningar - kanske är det en dröm om framtiden? 

Marie målar ofta tillsammans med sin son, antingen hjälper han till eller så får han välja färger. Han har diagnosen esofagusatresi – en ovanlig diagnos som bara ca. 250 personer om året får. Verket Gap har Marie gjort till förmån för forskning kring sjukdomen. Drömmen är att hennes son en dag ska kunna ha sin egen utställning. 

 

Den här målningen tycker vi passar lite extra bra en dag som denna. Vem skulle inte vilja sitta på den här kobben utomskärs med någon man tycker om och titta på solnedgången? För att fira kärleken lite extra får du köpa två av Maries verk till priset av ett – kanske ett till den du håller kär och ett till dig själv. 

 

Se fler av Maries verk här!

 

Paret - Annika Berglöf

AnnCatrin Pettersson
   Paret (80x100cm) - Annika Berglöf

 

Annika Berglöfs målningar befinner sig i gränslandet mellan figurativt och abstrakt och målningen ”Paret” utstrålar både värme och intimitet. För Annika är det viktigt med en känsla av rytm och musik i tavlan så att den andas och börjar leva. Ett återkommande tema i hennes måleri är förändring.

Se fler verk av Annika Berglöf här!

 

Samtal vid bäcken - Örjan Sätre

Örjan Sätre
   Samtal vid bäcken - Örjan Sätre

Örjan Sätre använder sig oftast av akryl och olja i sina målningar. Han har ett stort intresse för att skildra ljusets inverkan på motivet, vare sig det gäller natur, ting eller människor. I sina målningar eftersträvar han en känsla av lugn och stillhet och i Samtal vid bäcken kan vi vila blicken länge. 

Se fler verk av Örjan Sätre här!

 

Bästisar - Annika Rehn

  Bästisar (20x111cm) - Annika Rehn

 

Annika Rehn jobbar med skulptur i lera eller brons, både med att skulptera porträtt och med friare skulpturer. Hon har alltid varit fascinerad av rörelser och ansiktsuttryck och i sin konst jobbar hon gärna med helkroppsskulpturer och relationerna mellan de avbildade. Verket Bästisar utstrålar verkligen kärlek!

Se fler av Annika Rehns verk här!

 

Visa din uppskattning med konst - På Artportable har vi över 10 000 verk du kan söka bland för att hitta det bästa till din kärlek!

 

Registrera dig på Artportable

 

 

Omslagsbild: Together - Kirsi Hallberg

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable