Logo Artportable

Artportable släpper ny ”Trendande”-lista

2022-02-16

Artportable har uppgraderat sin sajt med en lista för trendande verk där de mest populära verken just nu visas.

 

Artportables nya lista ”Trendande” lanserades igår på sajten. Med många besökare och ett ökande antal utställande konstnärer är målet att underlätta för de konstintresserade att smidigt hitta vad de söker.

 

Listan blir ett sätt för besökare att se vilka verk som uppskattas av andra och samtidigt kunna influera vilka verk som visas. Konstnärer och konstintresserade får därmed ökat inflytande.

 

– Målet är att träffa mitt i prick direkt när potentiella konstköpare kommer in på sajten, säger Artportables VD Erik Nordlander.

 

Vad vill ni åstadkomma med den nya listan?

 

– Vi har nu en mycket välbesökt sajt och vill hela tiden hålla publiken uppdaterad med den bredd av verk som finns på Artportable. Över 26000 konstverk finns på sajten och det finns något som passar varje besökare i pris och smak, detta vill vi servera till besökaren på enklast möjliga sätt.

 

Hur fungerar algoritmen som skapar listan?

 

– Verk som är särskilt populära av många just nu premieras, exakt hur den fungerar håller vi internt.

 

Är det här ett steg för Artportable i demokratiserandet av konsten?

 

– Ja definitivt, hos oss är det konstintresserade och konstnärer som väljer, inte enskilda gallerister. Det gör att vi har ett betydligt bredare och i mitt tycke mer modernt spann av uttryck än vissa gallerier och en mängd spännande konstnärer från olika delar av Sverige och övriga Norden.

 

“Trendande”-listan lanserades under tisdagen på Artportables sajt.

 

Bli medlem på Artportable här!

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable