Logo Artportable

5 vanliga problem du kan ställas inför som konstnär

2022-01-12

 

Om du känner igen dig i utmaningarna nedan kanske vi på Artportable kan hjälpa dig. 

 

Svårt att nå ut 

Som konstnär jobbar du ofta ensam och steget från ateljén ut i världen kan kännas stort. Priset för att ställa ut på gallerier kan vara högt och konkurrensen hård. Samtidigt har det blivit lättare att dela med sig av sin konst på internet och det är något som vi på Artportable tycker att alla borde ta till vara på. 

Ett tips är att ladda upp dina bilder så att fler kan ta del av dem. Att ha ett fönster ut mot den konstintresserade allmänheten kan kännas som en stor trygghet och på Artportable.com kan du enkelt ladda upp dina bilder till en egen portfolio för att på så sätt nå ut till fler konstintresserade!

 

Självdisciplin

Myten om den bohemiska konstnären börjar suddas ut mer och mer – och tur är väl det. För att lyckas som konstnär kan till och med motsatsen behövas. Disciplin och en hälsosam livsstil kan vara det som lägger grunden till ett hållbart konstnärskap och för att få någonting gjort kan man behöva vara både ansvarsfull och noggrann.

Men måste man ha alla dessa egenskaper? Som rubriken antyder är i alla fall disciplinen något du behöver stå för själv. Däremot tror vi att det kan vara lättare att hitta motivationen om du vet att någon annan jobbar för att sprida dina verk. 

 

Osäker arbetsmarknad

Som konstnär agerar du ofta på en osäker arbetsmarknad med oregelbunden inkomst. Det kan vara svårt att planera framåt och många upplever det som en stress att inte veta hur framtiden kommer att se ut. Trots hårt arbete kan det vara svårt att få pengarna att räcka till både material, arbetsrum och fritid. 

Hos oss tar vi inte ut någon provisionsavgift vid försäljning av dina verk utan som medlem betalar du en fast månadsavgift för att ha din portfolio på vår plattform.

 

Att hitta balansen

Att både skapa konst som har en mening i sig själv och samtidigt behöva marknadsföra den kan vara besvärligt. Det gäller att kunna ha många olika projekt i gång samtidigt och kanske behöver du söka stipendier för att få tillvaron att gå runt. 

Att känna att du har en plattform där du i lugn och ro kan ställa ut dina bilder och få hjälp att nå ut tror vi på Artportable kan vara något som underlättar för dig i vardagen.

 

Tid för återhämtning

Att finna tid för återhämtning kan vara svårt för vem som helst men för konstnärer utan ett fast schema kan det vara extra knepigt. Kanske kretsar alla dina tankar kring nästa verk, vilket material du ska välja och hur du bäst ska lyckas genomföra dina kommande planer. Hur härligt det än är att vara helt uppe i konstens värld kan det ibland vara bra att släppa tankarna på skapandet. Återhämtning behövs för att få ny energi och nya idéer!

 

Hur kan vi hjälpa dig? 


Eftersom vi på Artportable tycker att konst är det bästa vi har så vill vi underlätta så mycket vi kan för våra medlemmar. Blir du medlem kan du skapa en egen portfolio på vår plattform där dina verk blir tillgänliga för alla. Därifrån kan du sedan sälja din konst direkt till intresserade utan att vi tar någon provisionsavgift vid försäljningen. 

På Artportable är vårt mål att hjälpa dig att nå ut till en intresserad konstpublik så att du i stället kan fokusera på det som är viktigt – konsten.

 

Bli medlem r!

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable