Logo Artportable

5 trendande verk just nu

2022-03-16

Vilka verk trendar just nu och vilka konstnärer är bra att hålla koll på? På Artportables lista trendande verk hamnar de mest populära verken just nu. Ta en titt på vilka som ligger i toppen och hitta din egen favorit!

Bli medlem på Artportable här!

 

 

Caritta Gustafsson Salmela

Hiding in coffee (70x100cm) - 4700kr

"Kaffe och tusch på duk. Efter att kaffet har torkat och skapat magiska figurer börjar det mera tidskrävande skapandet. Att rita med tusch utan blyerts först är otroligt kul, det blir som det blir. I mina kaffemålningar följer jag konturer som skapats och så ritar jag annat som faller lusten till. Det finns alltid mycket att titta på och nya saker som man inte ser i första hand. Ser du hundarna?"

Bli medlem på Artportable här!

 

Marie Sandell

Havet ligger blankt (100x80cm) - Pris på begäran

Jag vill med min konst fånga betraktarens nyfikenhet och ta den med på en spännande upptäcksfärd. Ju längre du tittar på en målning ju mer upptäcker du. Mina målningar ter sig till en början ganska diskreta men bakom ytan döljer sig flera historier. De flesta inspirerade av västkustens fantastiska landskap. I många år har mitt huvudsakliga medie varit akvarell men av en slump upptäckte jag akrylmåleriets alla möjligheter och är just nu mest uppslukad av det. Under Artiklar i Artportables meny kan du läsa mer om mig."

 

Hampus Dahlberg

Vin (100x50cm) - 1000kr

"Mitt måleri består i mångt och mycket av en kamp mellan mig och duken där jag försöker få fram en känsla eller bild i uttrycket. Jag har målat i cirka 2 år, under denna tid har mina tavlor blivit mer och mer abstrakta i mina uttryck som jag vill förmedla. Detta gör det även möjligt för betraktaren att bilda en egen uppfattning om vad den ser och framför allt inte ser."

Bli medlem på Artportable här!

 

Börje Ahlström

Oktobergatan Midsommarkransen (40x50cm) - 6500kr

"Staden som miljö har jag alltid dragits till och gett uttryck för och den urbana miljön som inspirerar mig. ’Den nya sakligheten’, ( ty Die Neue Sachlichkeit) som myntades i början av 1920-talet för att beskriva målningar av de tyska konstnärerna Max Beckmann, Otto Dix och Georg Grosz var en reaktion på impressionismen och fick sina följare inom arkitektur, litteratur, fotografi, film och musik. Det kom som sedan tidigt 70-tal att bli min uttrycksform. Det ibland lite kyliga, men alltid det detaljskarpa måleriet."

Bli medlem på Artportable här!

 

Eirik Aunan

Icebreaker (50x50cm) - 3500kr

"Bor och verkar i Norge. Är utbildad lärare med konst och hantverk som inriktning. Har 25 års praktisk erfarenhet av konstämnet, främst genom undervisning av elever i grundskolan. Datateknik och fotografi är det som har haft mitt fokus de senaste 5 åren. Foto och arbete med konstuttryck ger mig balans i vardagen. Jag hittar massor av glädje genom konsten."

Bli medlem på Artportable här!

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable