Logo Artportable

3 steg för att komma igång med marknadsföringen

2022-03-03

Trots att du är en fantastisk konstnär kan marknadsföringen kännas svår. Vad innebär det att marknadsföra sig och hur vet du om det går bra? I vilken ände ska du börja?

Svaret är enkelt – börja från början. Innan vi kan komma med tips på hur du når ut, behöver du fundera över förutsättningarna. 

Här kommer 3 steg som varje konstnär behöver ta för att komma igång med sin marknadsföring. 

 

1. Identifiera dina mål

Vilket är ditt mål med marknadsföringen? Med ditt konstnärskap? Hur vet du om du har lyckats? Försök att bryta ner dina tankar till något som går att mäta. Vill du sälja en tavla varannan månad? Eller få 100 nya följare på Instagram? Många konstnärer väljer att inte fokusera alls på försäljning eller sociala medier, utan på att få spendera så mycket tid med konsten som möjligt och hitta vänner som delar intresset. Vad vi uppfattar som framgång är helt individuellt. Du behöver veta vart du vill för att kunna börja gå ditåt.

Bli medlem på Artportable

 

2. Kolla hur andra gör

Inspiration är lika viktigt i marknadsföring som i konst. Spana in vad andra konstnärer gör! Följ några konton på sociala medier och vänj dig vid att leta efter inspirationen. Vilka slags inlägg verkar få mest respons? Hur fotograferar de större kontona sina verk? Finns det några gemensamma nämnare? Försök sätta ord på och skriva ned sådant du gillar och sådant du inte tror är för dig.

Bli medlem på Artportable

 

3. Hitta dina talanger

Ingen kan vara bra på allt. Att vara duktig på marknadsföring handlar om att identifiera styrkor och använda sig av dem. Är du bra på att prata med människor i verkligheten? Kanske är du bättre på att formulera dig i text? Är du duktig på att fotografera din konst? Eller har du många kompisar som gärna hjälper till? Skriv ned sådant du är bra på inom marknadsföring och såndant du kanske bör undvika.

Var inte rädd att testa dig fram för att ta reda på vad som fungerar bäst för just dig. Ditt konstnärskap är unikt, och du vet bäst vad som känns bra i magen.

Bli medlem på Artportable

 

Vi på Artportable hjälper dig gärna med nästa steg. Kontakta din konstkoordinator eller bli medlem hos oss för att få hjälp på vägen! Tillsammans går vi vidare mot dina mål!

 

 

Redaktion

Hitta din originalkonst på

link to artportable