Den norske kunstneren Veslemøy Vangsnes liker å skape storslått, både når det gjelder størrelse og fantasi. Glede, ro og lekenhet er hjørnesteinene i kunsten hennes. Gjennom fargerike, abstrakte malerier skapt intuitivt, håper hun å vekke følelser hos betrakteren som inspirerer til livsglede.

Når Veslemøy Vangsnes maler, er hun på et veldig trygt sted. I den kreative prosessen er det ingenting annet som betyr noe. Det er bare henne og maleriet, i full fred. Veslemøys varme farger og abstrakte motiver skaper en unik mulighet for betrakteren til å gå inn i et fredelig miljø mens de kan skape sitt eget bilde og atmosfære i hvert enkelt kunstverk.

– Det første folk påpeker om verkene mine er fargene og fargekomposisjonen. Jeg husker spesielt en person som sa at det var en atmosfære i et verk som fikk henne til å gråte, men at hun fant trøst i bildet. Jeg tror virkelig at du kan finne noe i deg selv gjennom kunst.

Veslemøy bruker flere forskjellige teknikker og maler intuitivt, der glede og lek kan lede. Inspirasjonen kommer også fra mennesker og natur, fra lange fredelige turer i skog og fjell. Verkene kan ta alt fra en uke til noen måneder å fullføre, og hun maler alltid flere ganger på samme lerret for å skape struktur og livlighet. Fargene bokstavelig talt stikker ut fra lerretet, noe som forlenger kunstverket og fanger betrakteren. I lang, lang tid kan du stå foran de varierte komposisjonene og drømme deg bort. Bak Veslemøys teknikk i flere lag ligger også en ide om bærekraft.

– Jeg ønsker at kunsten min skal være holdbar. Jeg driver ikke med masseproduksjon, det er kun en kopi av hvert verk. Jeg bruker lin og akryl av høy kvalitet, i stedet for maling fra nærbutikken – og det synes.

Hva vil du formidle med kunsten din?

– Jeg vil at du skal kunne finne din egen fantasi i maleriene mine, kanskje at du kan finne svar på noe eller inspirasjon til å finne din egen kreativitet. Jeg maler med tankefullhet, utover rom og tid, som jeg vil spre.

Hun vil også fortsette å utvikle den grunnleggende ideen om å formidle en glede og inspirasjon i maleriene. Akkurat nå jobber hun også som livstrener, men drømmen er å kunne leve på kunsten sin.

– Jeg jobber som en Life Coach, og jeg finner min egen veiledning i maling. Jeg holder også malekurs i kombinasjon med livscoaching. For meg handler de begge om å finne glede innenfra, så det å kombinere dem tror jeg kan hjelpe folk å slippe løs både fantasien og sjelen.

I februar 2021 arrangeres Kunst- og Antikvitetsmessen i Stockholm. Veslemøy forbereder seg nå på å stille ut kunsten sin de fullsatte messedagene neste år.

Hvis du vil oppdage mer av Veslemøy Vangsnes kunst, finner du det med andre ord på Antikmässan neste år, eller via hennes portefølje her på Artportable.

Fotograf kunstnerportrett: Hilde Brevig