”En sinnesstämning som får känslorna, snarare än tanken, att styra penseln”… Med olja och akryl visar Kristina Ekberg Renström kvinnans kropp och skönhet utifrån ett kvinnligt perspektiv. Sina målningar ställer hon närmast ut, 13-14 april, på Tibro Vårsalong. Mer om detta finns att läsa i Svenska Dagbladets kulturdel, den 20:e februari.

”Ren lycka”! Så beskriver Kristina Ekberg Renström sitt skapande som har blivit en livsstil för henne.

– Det känns både meningsfullt och nödvändigt att få göra det. Jag känner mig mycket gladare som person sen jag började måla, varje dag, för 10 år sedan.

– Jag gillar färg och form. Att snabbt fånga kroppens rörelser och människors kroppshållning är typiskt i mina målningar. Som konstnär vill jag bidra till kvinnokampen genom målningar som visar hur vacker kvinnokroppen är – oavsett om den är gammal eller ung, fyllig eller späd. Kvinnor ska vara stolta över sina kroppar och dess sköna former.

– Mina målningar utstrålar både vänskap och sensualitet på ett harmoniskt sätt. Ofta har jag inspirerats av modetidningar eller andra tavlor – dess ljus och olika människors kroppshållning. Jag går alltid runt och tänker på färg och form, och kroppen finns, så att säga, alltid nära till hands.

I onsdagens nummer av Svenska Dagbladet presenteras Kristina Ekberg Renström i kulturdelen. Här nedan återfinns hennes presentation i sin helhet:

”Vad: Olja, akryl blandteknik med tusch.

Var: Skövde

Pris: 10 000 kr – 30 000 kr för oljemålningar, och 2500 – 10 000 för teckningar.

Hemsida: https://www.facebook.com/StinasTavlor/

När konstnären Kristina Ekberg Renström sätter sig vid staffliet försätter hon sig i en sinnesstämning som får känslorna, snarare än tanken, att styra penseln. Det viktiga är personligheten, skönheten och den djupa känsla som återfinns hos hennes starka och färgsprakande kvinnor. Med olja och akryl vill även hon lämna sitt bidrag till Metoo-rörelsen för att visa kvinnans kropp och skönhet utifrån ett kvinnligt perspektiv. Sin inspiration får hon där färg och form vanligtvis hör hemma. Såväl från människor spatserandes på stan som från de stora modehusens kläder med saliga blandningar av rutigt och prickigt.

Närmast i tiden kan utställningsbesökaren se fram emot att Stina Ekberg Renströms målningar ställs ut på Tibro Vårsalong, 13-14 april. Under sommaren kommer hon även att delta i Rosa Husets (i Skövde) ”onsdagskvällar” där konst blandas med musik”.

Läs mer om Kristina Ekberg Renström på Facebooksidan ”Stinas tavlor”.

Här kan du följa Kristina på hennes Instagram.

Det går även att läsa mer om Kristina på Bättre Konsts konstguide.