Diana Wahlborg valde för 10 år sedan att lägga fokus på personlig utveckling. Som en konsekvens av detta kom konsten in i hennes liv. Idag gör hon målningar som svävar på gränsen mellan porträtt och collage – alltid med en berättelse i centrum.

 

Vad har du för bakgrund? Hur kom det sig att du började uttrycka dig i konst?

– De sista 10 åren har jag arbetat i ett eget bolag med personlig utveckling och intuition. Har haft kurser och utveckling som grundsyssla. Jag har alltid haft ett väldigt estetiskt sinne och färg och form är en del av mig. Intresset har alltid funnits där i det kreativa, genom åren har jag gjort egna smycken, väskor med mera.

– År 2016 började jag min konstresa mer seriöst och sedan har det bara rullat på ganska så fort.
Jag har hunnit med Rom, Bergamo Milano, New York Manhattan, Stockholm, Göteborg med mera

 

Kan du minnas några tidiga viktiga influenser? Konstnärer eller företeelser i ditt liv om inspirerat dig?

– Project Runaway var en stor influens för mig – en reality serie/tävling om mode där man skapar en hel ”look” själv och sedan tävlar om bästa look i temat.

 

 

Dina verk är hybrider mellan collage och porträtt, hur ser du på fusionen mellan uttrycksformer?

– För mig är helheten i tavlan och storyn det viktigaste. Att det är snyggt, mode, trendigt men också originellt!

 

Vilka tekniker använder du dig mest av?

– Väldigt blandat – kollage, akryl, spray, guldblad, återvunnet material och annat.

 

 

Hur går skapandeprocessen oftast till? Hur går du från idé och inspiration till ett färdigt verk?

– Det börjar med att jag känner starkt för att uttrycka något – en story som finns inom mig som behöver komma ut. Det går inte att stoppa när storyn är framme och mogen för att komma ut i färg och form. Ofta planerar jag detaljerat olika scenarier – olika sektioner i tavlan. En del är genomtänkt och en del kommer på plats i flödet.

 

Har du något specifikt du vill säga om motiven i dina verk? Hur väljer du vad som ska få ta plats?

– Jag har alltid en story i mina tavlor, det är ett av mina signum. Alla storys har ett huvudnummer och det varierar från tavla till tavla. Om du tittar på en tavla från mig så kan du se en story utspela sig på många sätt.

 

 

Har du något i ditt liv som inspirerar dig särskilt just nu?

– Min inspiration i livet och i min konst just nu är att våga vara sin egen ikon, att våga lyckas, att gå bortom våra egna begränsningar. Andy Warhol är min största inspiration som konstnär men jag inspireras även av ikoniska människor och deras öden.

– Med mina verk hoppas jag att man blir glad, inspirerad och att du också vågar ta ut dina svängar och vara din egen ikon i ditt liv. Kliv ur din egen fyrkant, våga vara obekväm och kör så det ryker!

 

Du kan just nu se Diana Wahlborgs konst i Artportables showroom på Åsögatan 176 i Stockholm.