fbpx

Förbered din portfolio

Att fotografera konstverken

Det är viktigt att fota i bra ljus, allra helst dagsljus. Har du möjlighet att ta med din tavla utomhus eller till ett ljust rum hjälper det mycket!

Fota ditt konstverk framifrån så det ser rakt och proportionerligt ut. Om du upplever ljusreflektioner på ytan, prova att flytta konstverket till en annan plats. Skapar du skulpturer eller annan tredimensionell konst, fota verket ur olika vinklar. En närbild kan också vara bra så vi ser materialet bättre.

Suddiga bilder är aldrig kul, och särskilt inte när det gäller din fina konst. Se till att bilderna bli skarpa! Ta hellre för många bilder än för få, du kan rensa senare.

Tänk på att inte råka kapa några hörn på konstverket, allt ska vara med. Det är också viktigt att det inte skyms av andra objekt. Vaser, sladdar eller gardiner ska inte skymma konstverket, det stör vyn.

Att skriva texten till portfolion

Detta är chansen för besökarna att få veta mer om dig. Följ frågeformuläret och skriv in dina texter precis som du vill att de ska presenteras. Ett CV eller utställningstext är bra material för dig själv att använda då du skriver denna text, men det är viktigt att du skriver ihop en ny text som passar detta ändamål. Försök att hålla det strukturerat, och lista gärna eventuella utbildningar/utställningar i tidsordning.

I ”Om Mig”-texten får du fritt berätta om dig själv och ditt konstnärsskap. Om du vill vara personlig eller saklig, kortfattad eller ingående är helt upp till dig. Här vill vi höra din röst! Låt gärna en bekant läsa igenom texten innan du skickar in den så att du inte gjort några stavfel eller missat något.

Welcome to our colourful family!