Logo Artportable

Läs om konst

All konst bär på en historia. Här hittar du artiklar om konst, konstnärer och annat aktuellt i konstvärlden. Djupdyk i det som intresserar just dig och läs mer om personen bakom verket.

Cover Image
2023-07-19

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

Har du redan gått målarkurser och konstutbildningar men känner att du fortfarande har svårt att nå dina mål, och att du saknar kunskaper som gör att du kan arbeta mer självständigt och professionellt med din konst? Våra kurser riktar sig till alla typer av konstnärer, både nybörjare och professionella, och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man jobbar.
Cover Image
2023-01-16

Måla utifrån glädje och lust i Skaparladan

Skaparladan är en kreativ oas i Roslagen där du kan leka, öva och utvecklas inom konsten i din egen takt, året om. Kurserna syftar till att hjälpa deltagarna att hitta sitt eget uttryck och sin egen rytm.
Cover Image
2023-01-03

För Ge-Hås Konst och Inramning är kundnöjdheten viktigast

Ge-hås Konst och Inramning ägs av Alexsandra Faltin och Jimmy Björlin. Jimmy har lång erfarenhet av konst och inramning då han är uppvuxen med en far som drivit verksamhet i samma bransch. Och Alexsandras intresse för konsten har bara vuxit under åren.
Cover Image
2022-12-01

Kalles bud – specialiserade på konsttransporter

På Kalles bud finns det flera avdelningar där konsttransporter är en utav dom. Företaget har funnits i snart 50 år och är ett etablerat bolag som har ett gott rykte i branschen. Mikael Ström har arbetat på Kalles bud i snart 40 år och hans roll är att projektleda konsttransporterna.
Cover Image
2022-12-01

Björks Ram & Glasmästeri – "Vi är väldigt noga med att det ska hålla"

Björks Ram & Glasmästeri har ägts av Andres Björk sedan 2005. Han är intresserad hantverk och konsten är något som vuxit för honom under åren. Nu spenderar han sin tid mellan ramverkstaden och att följa med sin dotter på tennismatcher.
Cover Image
2022-11-30

Sandeng Ram får väggarna att tala

På Norra Ågatan 10 i Göteborg finns Sandeng Ram. Här har Jörgen Sandell jobbat sedan han startade företaget 2009. Jörgen har en lång historia i bild och fotobranschen och gör inramningar med ett stort engagemang.
Cover Image
2022-11-29

Profilen Konst & Ram ramar in med noggrannhet och detaljtänk

I år firar Profilen Konst och Ram 105 år i Gävle. Det innebär en lång historia i staden och ett välkänt namn bland de lokala invånarna. Rikard Eriksson driver butiken tillsammans med sin pappa och tycker att det är spännande att varje dag se ny konst och träffa nya konstnärer.
Cover Image
2022-11-25

Nasrin Azad på Ramcenter hjälper till att bevara konsten

I snart 20 år har Nasrin Azad tillsammans med hennes sambo drivit butikerna Ramcenter i Sollentuna och Mörby. Hos dom kan du måttbeställa ramar, köpa färdiga ramar och framkalla foton, helt efter dina egna önskemål.
Cover Image
2022-11-25

Utveckla företagandet? Skapa anställningsavtal med Jurio – helt gratis

Funderar du på att ta nästa steg och anställa någon till ditt företag? Det kan vara mycket att tänka på. Vilka kompetenser ska personen ha? Vad ska hen jobba med? Hur länge ska personen vara anställd?
Cover Image
2022-11-24

Psykologen Tadeusz Jarawka erbjuder KBT i Halmstad

Tadeusz Jarawka är en legitimerad psykolog och psykoterapeut som är inriktad på kognitiv beteendeterapi, KBT. Kognitiv beteendeterapi är en evidensbaserad terapiform som rekommenderas av Socialstyrelsen för behandling av depression och ångest.
Cover Image
2022-11-15

Sture Doverfors – "Det är inte bara en ram, den gör konsten klar"

I en källarlokal i centrala Tibro under Elanders bokhandel finns RAMoBILD. Det är en hobbyverksamhet som Sture Doverfors bedriver där han med stor passion tillverkar ramar i rent trä och gör inramningar av konst, foto, sömnad med mera.
Cover Image
2022-11-14

Fenix Frames gör inramningar med omsorg

Tillsammans driver Ulfmelvin och Malin Fjällström ramverkstaden Fenix Frames med entusiasm och omsorg. För Ulfmelvin och Malin är arbetet och vardagen tätt sammanlänkade eftersom de har valt att ha sin verkstad mitt i den hemtrevliga villan i Maglaby.
Cover Image
2022-11-11

Ulf på Borås Ramverkstad har känsla för inramning

Med konstnärlig blick hjälper rammakaren Ulf Bressler privatpersoner och konstnärer med noggrann kvalitétsinramningar på Wahlströms Konst i Borås. En professionell inramning är ett hantverk som såväl lyfter som skyddar dina konstverk.
Cover Image
2022-11-10

Ramverkstan i Nässjö anpassar ramen efter bilden

Efter att ha tagit över driften av Ramverkstan 2011 har Cissi och Lennart Wijk tillverkat otaliga kvalitétsramar hos Ramverkstan i Nässjö. Genom noggrannhet, kreativitet och lite detektivarbete hjälper Cissi sina kunder att hitta rätt ram till rätt bild.
Cover Image
2022-10-20

Mariannes KBT/taktila massage - 10% rabatt till Artportables medlemmar

Vi erbjuder taktil massage i Stockholm vilket är en djupavslappnande beröringsmassage med lätta bestämda strykningar över kroppen. Välkommen att boka taktil massage eller KBT-behandling på vår salong i Stockholm. ARIa
Cover Image
2022-06-20

10% rabatt på Hammarö Ramverkstad AB - Fine Art Konstnärsmaterial för alla av ledande tillverkare - alltid till bra priser

Hammarö Ramverkstad tillhandahåller konstnärsmaterial online och i butik. Som medlem hos Artportable får du 10% rabatt på ditt första köp vid köp över 1000kr.
Cover Image
2022-06-20

20% rabatt på konstinramningar hos Konstinramningar AB Caroline Ericson

Redan vid 13 års ålder gjorde Caroline Ericson sin första konstinramning. Efter 20 år i branschen startade hon eget. Nu driver hon Konstinramningar AB Caroline Ericson på Hornsgatan i Stockholm.