fbpx

Stavroula Belia

Konstnär


Om mig

Jag har sedan barnsben uttryckt mig enklast genom bild. I gymnasiet valde jag att gå på estetiska programmet. Det tog dock lång tid tills jag hittat någon stil som skulle representera mig. Konst fick en annan betydelse för mig när jag läste om Frida Kahlo i tredje ring. Dittills hade jag introducerats för olika tekniker men aldrig utmanats att lära känna mig själv. Det väcktes aldrig några reaktioner eller provokationer som är så nödvändiga för reflektion och identitetsutveckling. Konst blev mörk och jag började måla saker som jag ville få ut.

Efter gymnasiet gjorde jag ett uppehåll på över 10 år. 2016 vaknade jag ur en stor identitetskris. Jag hade spacklat och målat mig själv i alla dessa år efter egna och andras förväntningar och det blev nödvändigt för mig att skala av alla lager som inte var jag. Det som blev kvar var kärnan i mig – passionen för kreativitet. Att få uttrycka mina erfarenheter och föreställningar på mitt sätt blev en förutsättning för att leva.

2017 började jag måla igen och i samband med det började jag också att meditera och läsa böcker om surrealism men också nonsens litteratur. Mina målningar kommer från inre bilder efter meditation eller sömn. Ibland har jag ett syfte, andra gånger blir mina målningar verktyg för mig att reflektera och bearbeta saker inom mig. Jag är fascinerad av det undermedvetna och inspirerad av surrealismen. Jag tycker om att arbeta med kontraster, både visuella och mentala med hjälp av färg och olika representationer.

Plats:

Uppsala

Kontakt:

Kontakta

Se fler målningar:

Facebook
Instagram
artbelia.com

Utbildning:

Estetiska grymnasieprogrammet Bild och form, Bolandsskolan

l

Teknik:

Akryl på canvas

l

Inspirationskällor:

Livet, surrealismen, drömmar, meditation

l

Aktuellt:

17 Mars – 14 April, Creperie Lemoni, Uppsala

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?