fbpx

Ylva Sjögren

Fotograf


Om mig

Min fotobana började som barn med en gammal lådkamera. En verkligt klurig uppfinning tyckte jag då. Nästa kamera som följde mig i många år hade en bälg där frontlinsen hoppade ut när man pressade ner avtryckaren. 2008 köpte jag min första digitalkamera. och fastnade ganska omedelbart för makrofoto Så fascinerande den lilla världen på marken var! Myrornas kommunikation med varandra, en fjärilsvinges fina struktur och blommornas fantastiska färgskiftningar var något som berörde mig på djupet.

Jag har ett långt förflutet inom abstrakt måleri med konstrundor på Österlen bakom mig och färgen var mitt främsta uttycksmedel. Nu med kamerans hjälp blev vilda växter och blommor en ny del av mitt färgskapande. Färg och ljus är det jag utgår från när jag skapar en bild. Ljus har som bekant en stor förmåga att påverka färgtoner…

Jag beundrar svart/vitt foto men kan inte leva utan färg! För övrigt så fotar jag det jag har runtomkring mig, antingen vid dikeskanten eller i den småländska skogen där jag bor. Det blir också en hel del bilder på mina årliga resor till den norska och svenska fjällvärlden.

Plats:

Nissafors

Kontakta:

Kontakt

Utbildning:

Autodidakt

l

Teknik:

Digital

l

Inspirationskällor:

Ljus och färg. Andra duktiga naturfotografer.

l

Aktuellt:

2019. Deltagit och deltar digitalt och printat på samlingsutställningar i Berlin Amsterdam Milano Barcelona och Belgrad.

Jag är även med på en utställning I Venedig den 14/6. Piazza Ca´Zanardi.

    Contact the artist

    Would you like to know more about a specific art work?

    Are you asking as a company, organisation or privately?
    Do you follow Artportable on social media?