fbpx

Svein Ivar Ask

Fotograf


Om mig

I det uendelige antallet av fotografiske muligheter som oppstår rundt oss vil det antagelig være noen detaljer som fanger mitt øye, men som kanskje ikke fanger ditt. I monokrome bilder er det spillet mellom lys og skygger og hvordan dette skaper positive og negative rom som skaper stemning, atmosfære og drama. I andre bilder er det historien som er interessant.

Mitt håp er å kunne lage bilder som kan påvirke måten du som betrakter oppfatter detaljene på, å lage kreative fortellinger som du kan tolke videre på selv. Mitt håp er at bildene skal inneholde historier som venter på å bli fortalt. Hvert bilde er som fragmenter fra min hukommelse – tatt ut av den omkringliggende Historien. Jeg liker å tenke på bildene som en personlig fotografisk dagbok, men samtidig som almengyldige ved bruk av linjer, former og teksturer.

Plats:

Kragerø , Norge

Kontakt:

Kontakta

Länkar:

Angående priser, formater og leveringsbetingelser så finner du alt dette på min hjemmeside sveinivarask.wixsite.com/asken .
Du kan også finne meg på Facebook @askenphoto og på Instagram @askenphoto.

Hvis du har spørsmål så send meg gjerne en email på ask1photo@yahoo.com

Utbildning:

Kurser i oljemaling og akvarell. I de siste år kurser i fotografi, bl.a med Morten Krogvold

Tidigare utställningar:

 • Representert på flere utstillinger i Norge. 2017: Deltok med to bilder på det Norske Landslaget til 27. FIAP Color Biennal / Creative . 2018 : Ett bilde ble invitert til å delta på The International Exhibition of Visionary Art i Genoa, Italia. 2019: Sølvmedalje i Nordic PhotoChampionship – Tema: Farve. Representert med et bilde ved Digital Exhibition i Thessaloniki, Hellas.
 • Representert ved Galleri Heuch i Kragerø, Norge .
 • Medlem av Photo Artists-gruppen Awake – og gjennom denne gruppen er flere bilder til salgs i det USA-baserte galleriet ArtBoja.com.
l

Teknik:

Diverse digitale teknikker men alltid basert på Fotografi . De siste årene har jeg brukt mye tid på Photo Art, definert som « å gi fotografier en kunstnerisk behandling for å skape noe nytt og annet enn det opprinnelige fotografiet”. Dette kan være i det man tar bildet, eller det kan være ved å bruke forskjellige manipulative teknikker på bildet etterpå. En del av mine bilder er satt sammen av flere fotografier og teksturer. Måten å tenke på når man bygger opp disse bildene ligner mye på den måten en kunstmaler ville bygge opp et oljemaleri.

Inspirationskällor:

Inspirasjonen kommer fra ”Lysets Malere” og fra Surrealistene , men nye teknikker som ikke var tilgjengelige for disse kunstnerne gir nye muligheter – og utfordringer – og et ønske om å lage ny kunst.

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?