fbpx

Suzan Habib

Artist


About me

Suzan Habib är en konstnär och formgivare som växte upp i Afghanistan och flyttade som 16-åring till Stockholm, Sverige. Hennes konst och målningar har varit och är ett sätt att uttrycka och förmedla hennes upplevelser av samhället och människor, detta är det centrala i allt hon skapar.

Porträttmåleri har varit och är en stor del av Habibs praktik. Teknik och färgsättning har varierat under åren, framförallt de senaste fyra åren efter ett avbrott på många år. ”Shattered country” är Habibs första serie målningar, den kom till sommaren 2017 efter att ha fått erbjudandet av Svenska Afghanistankommitten att ställa ut i samband med the International Afghan Film Festival på Dieselverkstaden.

Hennes andra serie ”Crossroads” skapades under 2017/2018 och ställdes ut på Mångkulturellt Centrum under en månads tid med vernissage och filmvisning. 2018 ställdes ”Crossroads” också ut på Dieselverkstaden även denna gång i samarbete med Svenska Afghanistankommitén. Januari 2021 fick suzan chansen att ställa ut på Juste Gallery i Hornstull där hon hade 20 tal verk som var skapade år 2020 och 2021.

Location:

Stockholm

Contact:

Contact

Education:

 • Art and Craft, Nyckelviksskolan
 • Hantverkspedagog, Nyckelviksskolan
l

Technique:

Mixed media, Pop Art

Inspiration:

Portraits of people mixed with messages in the form of texts.
l

Previous exhibitions:

 • Juste Gallery, Stockholm, January 2021
 • ”Crossroad”, Mångkulturellt centrum, Fittja gård 2019

  Contact the artist

  Would you like to know more about a specific art work?

  Are you asking as a company, organisation or privately?
  Do you follow Artportable on social media?